as dori sa ma ajutati cu o situatie extrem de urgenta:
in 2009 sora mea a intentat un litigiu de munca fostului angajator. A castigat pe fond si a pus in executare hotararea, apeland la un executor. Din suma datorata, sora mea a primit doar o parte, dat fiind ca executorul a cazut la intelegere cu fostul angajator ( versiune confirmata de executor, dar pentru care sora mea nu detine dodava scrisa).
Ulterior, angajatorul inainteaza recurs si castiga, fapt pentru care sora mea achita suma ceruta de instanta prin senstinta irevocabila.
Acum, in 2011 fostul angajator cere suma de peste 2000 lei+dobanda legala pentru intoarcerea executarii:stunned: Intrebari:
1. daca s-a achitata toata suma ceruta de instanta de recurs - cheltuieli de judecata, se mai poate cere acum suma de pe executare? Chiar daca la momentul respectiv sora mea nu a primit toti banii acordati de instanta de fond??
2. Ce se poate face sa nu se achite banii ceruti? Exista solutii legale?
V-as ruga sa fiti mai explicita:
- ce a acordat instanta de fond?
- ce a primit ca urmare a executarii?
- ce a stabilit instanta de recurs?
- s-a solicitat intoarcerea executarii?
1. Instanta a acordat pe fond salariile majorate, indexate si reactualizate de la data sentintei pana la data reintegrarii.
2. S-au trimis nenumarate hartii catre angajator, ca sa achite, in final s-a procedat la executarea hotararii. Pentru executor sora mea a achitat 100 lei si a primit, in baza executarii doar 1/2 din suma data de instanta de fond (evaluata in bani la 20.000 lei). Restul de 10.000 lei nu s-au mai primit, pentru ca executorul si angajatorul au ajuns la "ceva" intelegere, executorul facturand angajatorului un comision de 10% din suma totala, deci un comision de 2000 lei. Sora mea a returnat suma de 10.000 la data trimiterii spre rejudecare.Mentionez: angajatorul inaintea recursului a facut contestatie la executare si nu s-a admis si doar ulterior a facut recurs.3. Dupa fond angajatorul a facut recurs, insnta de recurs a trimis spre rejudecare - deci iar la fond, unde Tribunalul a dat sentinta favorabila angajatorului sia obligat-o pe sora mea doar la chelt de judecata de 3000 lei.
4. Acum se solicita intoarcerea executarii, se invoca art. 104 C pr. civ si se cer 2221 lei+dob legala si chelt de judecata.:stunned:
O alta intrebare: nu trebuia sa faca instanta referire la partea executarii?? De ce acum, dupa 1 an face angajatorul acest lucru? Avocatul surorii mele nu putea prevede acest aspect neplacut?
o solutie
suciu_diana
Buna seara,
in 2009 sora mea a intentat un litigiu de munca fostului angajator. A castigat pe fond si instanta a acordat salariile majorate, indexate si ... (vezi toată discuția)