avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... o solutie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

o solutie

Buna seara,

in 2009 sora mea a intentat un litigiu de munca fostului angajator. A castigat pe fond si instanta a acordat salariile majorate, indexate si reactualizate de la data sentintei pana la data reintegrarii.S-au trimis nenumarate hartii catre angajator, ca sa achite, in final s-a procedat la executarea hotararii. Pentru executor sora mea a achitat 100 lei si a primit, in baza executarii doar 1/2 din suma data de instanta de fond (evaluata in bani la 20.000 lei). Restul de 10.000 lei nu s-au mai primit, pentru ca executorul si angajatorul au ajuns la "ceva" intelegere, executorul facturand angajatorului un comision de 10% din suma totala, deci un comision de 2000 lei. Sora mea a returnat suma de 10.000 la data trimiterii spre rejudecare. Mentionez: ca s-a depus contestatie la executare de care angajator, insa a fost respinsa.
Instanta de recurs a trimis spre rejudecare - deci iar la fond, unde Tribunalul a dat sentinta favorabila angajatorului si a obligat-o pe sora mea doar la chelt de judecata de 3000 lei.
Acum se solicita intoarcerea executarii, se invoca art. 104 C pr. civ si se cer 2221 lei+dob legala si chelt de judecata.

Am intrebat si pe forumul de civil si va intreb si pe dvs:
Daca s-a achitat in 2009 toata suma ceruta de instanta de recurs prin sentinta irevocabila - cheltuieli de judecata, se mai poate cere acum suma de pe executare? Chiar daca la momentul respectiv sora mea nu a primit toti banii acordati de instanta de fond??
Ce se poate face sa nu se achite banii ceruti? Exista solutii legale? Nu trebuia sa faca instanta referire la partea executarii?? De ce acum, dupa 1 an face angajatorul acest lucru? Avocatul surorii mele nu putea prevede acest aspect neplacut?

Alte discuții în legătură

Intoarcerea executarii suciu_diana suciu_diana Buna seara, as dori sa ma ajutati cu o situatie extrem de urgenta: in 2009 sora mea a intentat un litigiu de munca fostului angajator. A castigat pe fond ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata ContSters275905 ContSters275905 Buna ziua, Doresc un sfat juridic din partea Dvs. cum este mai bine sa procedez. Am avut un proces civil pe care l-am pierdut, in consecinta am cazut in ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii suciu_diana suciu_diana Buna seara, va rog ajutati-ma in urmatoarea problema: am castigat un litigiu pe muncii, am pus in executare sentinta, s-a executat partial doar, insa ... (vezi toată discuția)