avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este legala plata unor datorii personale din sulta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este legala plata unor datorii personale din sulta datorata ?

:sorry:Cu deosebit respect , ma adresez dv. acelor oameni deosebiti care cu priceperea lor , fac lumina in intortocheata legislatie .
Am fost parte intr-un proces de partaj . In final trebuia sa primesc o sulta de 50.000 ron . Am fost reprezentat prin avocat , in permanenta, instanta fiind in alta localitate. Surpriza neplacuta a fost ca am primit doar 30.000 .
Intr-un fost mariaj , am facut un imprumut in banca , cu o luna inainte de a deschide procedura de divort , eu fiind inprumutatul, fosta fiind co-imprumutat.
Am platit rata la banca un an, dupa care am intrat in colaps financiar, fosta neplatind nimic. Bineinteles ca un executor judecatoresc a trecut la treaba cu banca , si a obtinut incuviintarea executarii silite in instanta. Fosta , s-a dus cu 20.000 ,banutii care reprezentau o parte din sulta care trebuia sa imi plateasca mie la executor si a platit intreaga suma datorata bancii , respectiv 20.000 - adica 10.000 ron datoria mea si 10.000 ron datoria ei . Acum am alt proces pe rol pentru recuperarea a 10.000 ron, de la fosta , ceea ce banuiesc ca e normal sa pretind acesti bani.
Dupa logica mea , vad ca ar fi normal sa am castig de cauza in instanta , si sa-mi recuperez cei 10.000 ron. Ciudat este faptul ca avand dreptatea in brate , instanta pare ca inclina balanta in favoarea partii adverse ! Si ce este mai culmea , ca avocatul meu ma tot asigura ca avem castig de cauza , dar eu vad foarte clar cum pierd teren cu fiecare termen. Acum ar insemna sa schimb avocatul, ca prea este evidenta tragere de par ! Dar in final, Dv. credeti ca procesul se va finaliza in instanta prin recuperarea restului de sulta a mea , cu care partea adversa si-a platit datoriile ei catre banca ? :sorry::(
Dar nu inteleg: scria pe banii dusi la banca ca reprezinta "sulta"? Eu vad lucrurile altfel: Sulta este sulta si trebuie platita. Pentru cei 20.000 Ron ar trebui sa o executati direct in baza hotararii judecatoresti. Pe de alta parte deoarece sotia a platit 20.000 ar putea sa va dea in judecata sa va ceara 10.000 Ron. Asadar Dvs dupa ce o executati direct si ii luati cei 20.000 lei ii dati inapoi cei 10.000 lei si astfel incheiati tot conflictul, mai repede si fara sa fie nevoie de alt proces. Sau nu am inteles eu bine conflictul? Totusi incercati sa rezolvati mai intai prin mediere.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2013
Dragos Corbuleanu - Birou de Mediator, Mediator
Va multumesc pentru promtitudinea cu care mi-ati raspuns !!! Imi dau seama ca nu m-am exprimat prea clar in intrebarea mea . Radacina problemei este urmatoarea : Cu fosta, m-am judecat pentru partaj . Am castigat cei 50.000 ron , care reprezentau sulta. Dar in loc sa -mi plateasca aceasta sulta, a trecut mai intai pe la executorul judecatoresc si din aceasta sulta, a paltit datoria mea si a ei care era in valoare totala de 20.000 ron , adica 10.000 pentru mine si 10.000 pentru ea. Deci , datoria ei, a platit-o din sulta care trebuia sa mi-o plateasca mie. Esenta nemultumirii mele este ca aceasta doamna si-a platit datoria din banii mei. Gasesc ca nu e logica aceasta finalizare .
Acum am deschis un nou proces , unde am cerut acei 10.000 ron care cred ca , normal mi se cuvin. Am luat legatura cu avocatul ei si i-am comunicat ca daca imi plateste 1000 eur, inchid procesul. Nu a fost de acord zicand ca are castig de cauza de 99 la suta. Medierea a cazut. ,In timpul procesului de partaj,(acum 2ani si vreo 8 luni) nu s-a pomenit nimic despre acest imprumut in banca.
Povestea cu executorul a aparut in momentul cand a trebuit sa-mi platesca sulta. (hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila dar taraganata ) Ca sa fiu mai explicit , ce este cu acest executor judecatoresc : Dupa o luna dupa ce, din banca, am imprumutat in comun, (imprumutat si co-imprumutat ) vreo 17.000 ron , am divortat.Banii s-au dus pe apa sambetei, si au cam disparut din casa o data cu fosta - cand s-a intors nu mai avea nici un ban. Un an am platit eu ratele la banca , dupa care am capotat. Banca a dat dosarul spre executare. Fosta sustine ca si ea a facut un imprumut la o alta banca ,ea singura , in numele ei, in aceiasi perioada ( si este adevarat) dar eu nu am participat la acest imprumut. si ca as fi acceptat vebal ( nefiind adevarat) ca ea sa-si plateasca banca ei iar eu sa platesc banca comuna.Am negat in instanta acest lucru . procesul a demarat in noiembrie 2012 , au fost 5 termene pana acum, si... culmea ca se taraganeaza , ma trimite la minori si familie, si practic, nici nu a inceput expunerea cauzei .Adica , acum, mor cu dreptatea in brate ( sunt cardiac, operat )
Adica , fosta, isi plateste datoriile din banii mei si trebuie sa inghit lalaiala doamnei judecator care parca nu intelege sau se preface ca nu intelege unde este buba. Si este evident ca la fiecare termen , totul se complica din ce in ce mai tare de nu se mai intelege (intentionat !) nimic. Ce ma sfatuiti ? Am angajat al doilea avocat dar e mai slabut si decat primul. Ma ajusteaza de bani, dar rezultatele se incalcesc groaznic !:hammer: #-o:(:sorry::sorry:
Va multumesc!
Cu deosebita stima si consideratie
Dragne

(nu are legatura cu speta : avatarul este real !)
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
ContSters295438, utilizator
Scuze pentru intarziere. Abia m-am intors din concediu. Cred ca am inteles bine inca de la inceput. Dupa parerea mea nu trebuie sa deschideti un nou proces: ci sa cereti sa va fie achitata sulta!!! Sunt 2 lucruri diferite. Dvs va adresati executorului pentru a va recupera sulta iar sotia va va da in judecata sa recupereze datoria de 10000 lei.

[2.6 din Regulament]
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala plata unor datorii personale din sulta datorata ? ContSters295438 ContSters295438 Cu deosebit respect , ma adresez dv. acelor oameni deosebiti care cu priceperea lor , fac lumina in intortocheata legislatie . Am fost parte intr-un ... (vezi toată discuția)
Refuzul bancii de a se supune unei hotarîri judecătoresti definitivă si irevocabilă de a împărți un credit restant luat din una din parti popaliviu67 popaliviu67 În urma partajului, datoriile comune au fost împarțite în cote de 50%-50%. am trimis bancii de la care am imprumutat bani pe numele meu, acte de pe ... (vezi toată discuția)
Partaj sasha25 sasha25 buna ziua. am trei probleme 1. am incheiat divortul si am repus pe rol partajul. la partaj am un credit de 20.000 euro facut la banca in care eu sunt platitor ... (vezi toată discuția)