avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refuzul bancii de a se supune unei hotarîri ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refuzul bancii de a se supune unei hotarîri judecătoresti definitivă si irevocabilă de a împărți un credit restant luat din una din parti

În urma partajului, datoriile comune au fost împarțite în cote de 50%-50%. am trimis bancii de la care am imprumutat bani pe numele meu, acte de pe hotarirea de divort si dupa hotarirea de partaj definitiva si irevocabila, si banca refuza sa puna in aplicarea hotaritea de partaj, motivind ca eu am luat creditul pe numele meu si ca nu exista nici o baza legala sa o constringa pe fosta sotie sa-si plateasca cota ei , cum e stipulata in hotarirea de partaj, am si eu o mare rugaminte ce pot face in acest caz? am nevoie urgenta de raspuns, va multumesc.
#-
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:58, 13 Septembrie 2014
Va fi greu de rezolvat situatia pentru ca banca nu a fost parte in dosarul de partaj si poate motiva ca acea hotarare nu ii este opozabila si ca prin ceea ce s-a dispus se modifica practic contractul de credit initial, fara ca banca sa fie informata si sa isi dea acordul.
Ar fi trebuit sa chemati si banca la partaj, altfel hotararea e opozabila numai partilor implicate in proces. Dvs sunteti dator fata de banca, iar sotia va e datoare pt jumatate din cat veti plati la banca.
Păi în acest caz ce pot să fac,asta înseamnă ca hotărirea tribunalului nu are nici o valoare, atunci pentru ce mai cautam dreptatea in justitie, daca nu se tine cont de o hotarire de partaj ramas de finitiva si irevocabila, cind in codul civil , se explica clar, ca datoriile comune se impart la 2, chiar daca acel credit este luat de unul din sot, pe prezumtiunea ca de acel credit s-au folosit ambii soti?Atunci unde mai este dreptatea? Daca fosta sotie nu vrea sa-si achite partea ei din datorie, eu ce sa fac ? Sa platesc toate datoriile si ea sa ramina cu casa bine merci si fara datorii? Asta inseamna ca sunt la cheremul ei, daca vrea plateste , daca nu, si atunci alte procese si bani cheltuiti, pentru a-mi recupera bani?Am înteles ca vrea sa puna gasa gaj sa la banca pentru a putea sa-mi plateasca sulta, si atunci cum mai pot eu sa-mi recuprez bani datorati bancilor? Din salariul ei?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2014
popaliviu67, utilizator
Are valoare intre dvs, fostii soti. Pt ca sotia nu accepta ca datoria e comuna, instanta a hotarat ca e si ca o obliga sa plateasca si ea creditul.
Daca vroiati ca banca sa fie obligata sa schimbe contractul, adica sa aveti si in acte partajat creditul, trebuia sa o chemati la proces, probabil ca nu ati avut avocat daca nu ati stiut acest lucru.
Dvs puteti apela la executor pt a executa casa si veniturile ei pt sulta datorata si partea ei de credit.
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
Va multumesc, pentru sulta am demarat actiunea de executare silita. În acest moment se mai poate face vreun act aditional la executarea silita care sa cuprinda si partea ei din datoriile comune?

Alte discuții în legătură

Partaj de bunuri comune , sunt in partaj cu fosta sotie si imi ... Dan Mihai Dan Mihai Partaj de bunuri comune , cu fosta sotie si imi datoreaza pensia minorului , dupa salarul minim pe economia germana ? cum recuperez aceasta suma de bani ? prin ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, banca, credit prima casa. 123soare 123soare In urma divortului am ramas cu un credit la banca pentru un apartament luat prin prima casa, creditul este luat impreuna cu fostul sotul. eu nu mai stau in ... (vezi toată discuția)
Este legala plata unor datorii personale din sulta datorata ? ContSters295438 ContSters295438 Cu deosebit respect , ma adresez dv. acelor oameni deosebiti care cu priceperea lor , fac lumina in intortocheata legislatie . Am fost parte intr-un ... (vezi toată discuția)