avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refuzul bancii de a se supune unei hotarîri ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refuzul bancii de a se supune unei hotarîri judecătoresti definitivă si irevocabilă de a împărți un credit restant luat din una din parti

În urma partajului, datoriile comune au fost împarțite în cote de 50%-50%. am trimis bancii de la care am imprumutat bani pe numele meu, acte de pe hotarirea de divort si dupa hotarirea de partaj definitiva si irevocabila, si banca refuza sa puna in aplicarea hotaritea de partaj, motivind ca eu am luat creditul pe numele meu si ca nu exista nici o baza legala sa o constringa pe fosta sotie sa-si plateasca cota ei , cum e stipulata in hotarirea de partaj, am si eu o mare rugaminte ce pot face in acest caz? am nevoie urgenta de raspuns, va multumesc.
#-
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:58, 13 Septembrie 2014
Daca dumneavoastra mi-ati datora mie bani ar fi culmea sa ma trezesc ca mi-o varati pe sotie in fata si imi spuneti luatii de la ea. Pai eu pe ea am imprumutat-o? Cu ea am hartiile? - la fel e si cu hotararea judecatoreasca - exista limite. Sotia va datoreaza bani. Dumneavoastra datorati bancii. E coret asa si nu veti rezolva nimic. Banca va executa pe dumneavoastra si dumneavoastra pe sotie. Puteti negocia cu banca (sau cu o societate de recuparari) sa preia datoria dar ma indoiesc ca veti primi mare lucru. Fiecare isi plateste datoriile sale.
Ati fost intrebat cum scrie exact in hotarare; atata timp cat nu ne spuneti, nu va putem ajuta. INterpretarile asupra a ceea ce e scris nu sunt de ajuns, ne trebuie cuvant cu cuvant (in afara de date personale: adrese, nume etc.) tot ce scrie dupa HOTARASTE, acolo, in final.
Daca doriti sa va spunem daca o puteti executa, ne spuneti partea aia si incepem de-acolo, altfel, mergeti la un avocat cu hotararea aia.
Sper sa fie executabila si sa nu fie neclara...

Inca odata va intreb si eu: ati avut avocat in partaj?
Daca in hotarare scrie 2500 euro fiecare este o mare prostie si nu aveti ce face cu ea chiar si sa vrea banca sa va bage in seamna pt ca dvs nu datorati bancii 5000 euro, ci 5000 euro plus dobanzi si comisioane.

Ar trebui sa ne spuneti ce a dispus exact instanta, dar si asa parerea mea este ca dvs va veti achita datoria la banca si pt jumatate din suma platita o veti executa silit pe fosta sotie, de vreme ce exista o hotarare judecatoreasca care constata ca e vorba de o datorie comuna (cu atat va ajuta hotararea instantei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj de bunuri comune , sunt in partaj cu fosta sotie si imi ... Dan Mihai Dan Mihai Partaj de bunuri comune , cu fosta sotie si imi datoreaza pensia minorului , dupa salarul minim pe economia germana ? cum recuperez aceasta suma de bani ? prin ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, banca, credit prima casa. 123soare 123soare In urma divortului am ramas cu un credit la banca pentru un apartament luat prin prima casa, creditul este luat impreuna cu fostul sotul. eu nu mai stau in ... (vezi toată discuția)
Este legala plata unor datorii personale din sulta datorata ? ContSters295438 ContSters295438 Cu deosebit respect , ma adresez dv. acelor oameni deosebiti care cu priceperea lor , fac lumina in intortocheata legislatie . Am fost parte intr-un ... (vezi toată discuția)