avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Activitate claudia_petre87

Activitate claudia_petre87

Răspuns la discuția Asigurare locuintei la Omniasig
Va multumesc pentru raspuns. Intr-adevar, nu sunt pereti exteriori, nici unul: debaraua are pereti comuni cu vecinul, cu casa scarii, holul si sufrageria mea. O sa fac o sesizare la ASF pentru ca mi se pare ca pur si simplu isi bat joc. Nu am gasit nicaieri daca poti cere re-examinarea daunei in cazul in care nu esti multumit de raspunsul primit. Daca stiti ceva, va rog sa ma indrumati.
Răspuns la discuția Asigurare locuintei la Omniasig
Buna ziua,

Azi am primit raspunsul de la Omniasig. Refuza sa imi plateasca dauna pt ca nu reprezinta risc asigurat.

Din declaratia dvs de dauna rezulta ca […] ati constat ca s-a infiltrat apa prin pereti, afectand finisajele interioare si ati simtit miros de mucegai.
Din fotografiile efectuate la constatare se observa ca hidroizolatia de pe acoperisul blocului NU este deteriorata.

Conform Cap.3 - Excluderi, art 3.1.7 din conditiile de asigurare privind Asigurarea Locuintelor GARANT AMPLUS, “Asiguratorul nu acorda despagubiri pentru infiltratii prin care se intelege patrunderea in cladiri din sol sau prin acoperisuri, terase sau pereti, prin capilaritate sau
gravitatie, prin pori, neetanseitati si fisuri/crapaturi/alte deschizaturi (exceptie cand acestea din urma s-au produs de riscuri asigurate) a apei, producand umezirea, patarea sau igrasierea pardoselilor, tavanelor, sau peretilor cladirilor/constructiilor"

Totodata, art 3.13, din cadrul acelorasi conditii mentioneaza faptul ca “Asiguratorul nu acorda despagubiri cheltuielile pentru repararea unor avarii/distrugeri produsa de cauze necuprinse de asigurare ori cele pentru reparatii, reconditionari sau restaurari nereusite."

Eu ma tot intreb cum asigura inundatia daca nu in acest caz? Mentionez ca tavanul este foarte afectat, si se vede ca a curs apa.

Ce pot face in continuare in conditiile date?

Va multumesc,
Buna ziua,

Am o asigurare AM Plus incheiata la Omniasig. Am platit din 2010 pana in prezent si la sfarsitul anului 2014 am avut o dauna. Desi locuiesc la etajul 2 din 4 mi s-a infiltrat apa pe tavanul din hol, debara, sufragerie. Am facut dosar de dauna, am depus toate actele, firma a trimis expert sa constate. Mi-au cerut declaratiile a 2 martori si acum imi tot spun ca nu pot continua pentru ca declaratiile martorilor nu contin cauza. Nici eu nu pot determina cauza pentru ca nu am fost in tara sa stiu ce s-a intamplat. Este normal ca societatea de asigurari sa imi impuna mie sa spun cauza din moment ce ei au trimis expert la fata locului care s-a urcat si sus pe bloc si a verificat, a vorbit si cu vecinii?

Va rog sa ma sfatuiti.

Va multumesc.

Va multumesc pentru raspunsuri, dar mintile vecinilor mei nu sunt foarte deschise...Considera ca nu avem nevoie de asociatie din moment ce ne platim toate facturile individual. Voi continua sa ii conving, insa pana una alta ma gandesc si la solutia de rezerva si am nevoie de sfaturile dvs.

Exista o infiltratie de apa in apartamentul meu de la etajul 2/4 din cauza izolatiei deteriorate si bine-inteles vecinii nu vor sa se implice. Ghinionul meu este ca proprietarii de la etajele 3 si 4 sunt plecati din tara si nu-i intereseaza.

Care este calea legala sa efectuez reparatia, neavand o asociatie de proprietari functionala. Daca fac pe cheltuiala mea, cum imi pot recupera banii si cum pot demonstra ca ceilalti vecini nu au vrut sa se implice?

Va multumesc
Va multumesc pentru raspunsuri.

Din cate stiu eu exista asociatie, insa nu este functionala (asa mi-a spus cel pe care il stiam ca presedinte). El mi-a spus ca a predat toate actele si ca numai stampila mai este la el, dar ca nu mai are nici o obligatie. Despre fostul administrator nu stiu nimic. Dupa ce eu m-am mutat, in cateva luni s-a renuntat la el.

Problema mare este intr-adevar ingrijirea spatiilor comune: terasa, subsol, scara blocului. Facturile pentru fiecare utilitate le primeste fiecare aparatment separat.

Eu as dori sa putem incheia un contract cu o firma pentru curatenie subsolului, de exemplu, insa trebuie sa fie pe numele asociatiei, si sa se emita factura pt toti locatarii. Deasemenea hidroizolatia trebuie refacuta si iar firma trebuie sa emita factura pe asociatie, insa nu stiu daca eu pot face asta singura. Imi este teama ca voi plati si apoi voi ajunge sa ma judec pentru a-mi recupera banii.

Imi puteti spune, va rog care sunt pasii pentru a numi din nou presedinte si administrator?
Cum trebuie sa organizez sedinta, ce fel de acte trebuie sa intocmesc. Va rog dati-mi cat mai multe detalii.

Va multumesc,
Buna ziua,

Detin un apartament in orasul Mioveni, jud. Arges. In acest bloc toata lumea are contorizare individuala la apa, gaze, factura de gunoi se plateste la primarie, iar incalzirea este si ea individuala. Deci fiecare apartament primeste factura individuala pentru apa,gaze,gunoi. Ultima data s-a trecut la facturarea individuala a apei si in acel moment s-a renuntat la administrator. S-a considerat ca nu mai are ce calcula si deci nu mai este necesar. Insa acum nimeni nu se ingrijeste de spatiile comune ale blocului: la subsol s-a facut mizerie si miroase, izolatia s-a degradat si nimeni nu e interesat sa o repare. Am incercat sa facem sedinte cu locatarii, dar cand e de dat bani, oamenii, daca nu sunt direct afectati, si cateodata chiar daca sunt, refuza sa participe. Doresc sa va intreb daca e legal sa nu avem administrator sau pe cineva care sa se ocupe de asociatie sau ar trebui de la primarie sa fie numit un administrator din oficiu? Cum se poate proceda in acest caz pentru a-i forta pe vecini sa reactioneze la problemele comune. Exista vreun articol legal in acest sens? Va rog sa imi dati cat mai multe detalii. Va multumesc.