1. Petele din hol, debara si sufragerie sunt concentrate pe pereti alaturati?
2. A fost afectat si tavanul in cele 3 camere sau numai peretii?
3. Este cumva vreo baie intre debara si sufragerie?
In sesizarea catre ASF sa subliniati faptul ca locuinta se afla la etajul 2 din 4 iar dauna a fost produsa pe peretii interiori si pe cale de consecinta nu exista nicio legatura de cauzalitate cu patrunderea din sol sau prin acoperis, terasa sau peretii cladirii.
Formularea mai savanta din excludere este in mod clar o clauza abuziva prin care asiguratorul exclude daunele provocate de inundatii sau infiltratii de orice natura.
In sesizare atrageti atentia si asupra \"profesionalismului\" asiguratorului care a facut investigatii asupra hidroizolatiei acoperisului blocului in conditiile in care petele sunt pe peretii interiori si care nu au nicio legatura cu exteriorul, dauna fiind in mod clar provocata de infiltratii de apa de la apartamentul situat la etajul superior..
In incheiere va exprimati nedumerirea cu privire la faptul ca nu exista nicio referire ca o posibila cauza apartamentul de deasupra.
La daune acoperite de asigurare nu sunt trecute inundatii de la vecini?
Am verificat pe site-ul asiguratorului si am gasit ca este acoperitul si riscul de "inundare".
Anexati la sesizare si o copie a flyerului de pe net.
[ link extern ]
Depuneti aceeasi sesizare si la ANPC.
Pana sa depuneti sesizarile parerea mea este sa discutati iar cu asiguratorul si sa il "sensibilizati" prezentandu-i brosura de pe site-ul lor unde se precizeaza ca este acoperita si "inundarea" iar daca nu inteleg ca sunt obligati sa va despagubeasca ii informati frumos fara sa va certati ca veti depune plangeri la ASF si ANPC si in instanta.
[ link extern ]