avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie tavan balcon dupa ploaie posibil din cauza ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie tavan balcon dupa ploaie posibil din cauza vecinului de deasupra mea

Buna ziua,
Locuiesc la et.12 intr-un bloc si de regula dupa o ploaie abundenta tavanul balconului mi se inunda intr-un colt, a cazut tencuiala si problema dateaza de cativa ani (si eu am sesizat cam tarziu acest lucru).
Am contactat presedinteler As.de Propr.care mi-a spus ca l-a rugat pe reprezentantul firmei care a facut reabilitarea blocului nostru in urma cu 4-5 ani (lucrarea nu mai este in garantie, din pacate) sa vina sa vada situatia la fata locului si sa stabileasca din ce cauza apare fenomenul descris mai sus. Pana in prezent nu a venit nimeni.
Eu doresc sa contactez un expert care sa poata sa stabileasca cauzele inundarii tavanului dupa ploaie pentru a putea afla cine se face vinovat de situatie. Din discutiile avute cu vecinul de deasupra mea - et.13 (iltimul etaj) - am inteles ca si dumnealui ar avea probleme similare - inundatie la tavan dupa ploaie dar intr-o masura mai mica.
Balconul meu arata acum foarte urat in zona in care a fost inundat, a cazut tencuiala pe o lungime de cca.2-3 m (balconul are 5 m.lungime).
As dori sa imi spuneti cum trebuie sa procedez ca sa rezolv problema.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:15, 11 Iulie 2018
Fiind problema generata de scurgerea apei de ploaie,initial trebuie verificat factorul generator
Trebuie verificat acoperisul sau terasa necirculabila
Daca exista intreruperi ale masei de protectie este responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari sa remedieze deficienta
Referitor la problemele de la nivelul balcoanelor fiecare proprietar are obligatia sa asigure starea tehnica a proprietatii
Bună ziua,
Va trebui să aflaţi exact care este sursa inundării şi apoi să acţionaţi în consecinţă. Este foarte posibil să fie termoreabilitarea cea vinovată, situaţie în care aţi putea fi afectaţi mai mulţi vecini pe coloană, iar rezolvarea este cea a solicitării scrise către asociaţia de proprietari să facă demersurile necesare remedierii cauzei.
În cazul în care este vecinul de deasupra vinovat, îi solicitaţi acestuia să ia măsuri ca să nu mai aveţi astfel de probleme.
Mult succes!

Claudia-Elena Mardare a scris:

Este foarte posibil să fie termoreabilitarea cea vinovată,

Atentie !
Termoizolatia se aplica pe partea comuna pereti exteriori pentru asigurarea energetica a cladirii
Pe terasa/acoperis se aplica protectie hidroizolatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copertina balcon ultimul etaj andapopa andapopa apartamentul meu e situat la ultimul etaj si am balcon deschis.In timp,desi la pardoseala balconului meu nu se vede nimic,vecinul de la etajul inferior-are tot ... (vezi toată discuția)
Cine reface tencuiala prăbușită de pe balconul etajului superior, administrația sau proprietarul? Baricz Elena Baricz Elena Buna ziua!Puteti sa ma sfatuiti,ce este de facut??Tencuiala (pe jumatate) a balconului deasupra noastra sa prabusit la noi pe balcon,la vecina de la ... (vezi toată discuția)
Ce ma sfatuiti sa fac? Rew3 Rew3 Locuiesc la etajul 9 al unui bloc de 10 etaje, in urma cu 3 ani sa izolat blocul și vecinul de la etajul 10 si-a descoperit balconul (a stricat acoperișul ... (vezi toată discuția)