avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... copertina balcon ultimul etaj
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

copertina balcon ultimul etaj

apartamentul meu e situat la ultimul etaj si am balcon deschis.In timp,desi la pardoseala balconului meu nu se vede nimic,vecinul de la etajul inferior-are tot balcon deschis,se plange ca gaseste bucatele de zugraveala care se desprind din balconul meu si cad la el.Motivul:fiind deschis,si fara acoperamant,balconul meu,in timp,se vede ca prezinta pe undeva fisuri care nu se vad cu ochiul liber pe unde ploaia patrunde ,umezeste tencuiala exterioara si asa se desprind bucatele de zugraveala de pe partea situata deasupra vecinului.Intrebare :ce fac sa nu ma mai streseze vecinul?Am citit ca terasa,respectiv acoperisul balconului de la ultimul etaj e parte comuna.Insa eu la balconul meu nu am asa ceva.Sunt obligata ca pe banii mei sa ii fac acoperamant,cum vrea vecinul?
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 12:05, 4 Iunie 2012
Nu pot sa va spun decat ca balconul propriu se inchide, chiar si cu acoperis, pe cheltuiala proprietarului.
am inteles.dar ma poate obliga ca pe banii mei sa ii fac acoperamant,cum vrea vecinul?

M-am gandit sa ii mai torn o sapa subtire de ciment,eventual cu un ciment hidrizolant...
Nu este necesar turnarea de sapa
Analizati oportunitatea consolidarii peretelui balconului dvs prin aplicarea de amorsa cu plasa
Nu cred ca va poate obliga vecinul sa efectuati modificari apartamentului dvs. care este proprietate personala.
Trebuie totusi sa nu ii cauzati vecinului pagube, inundatii, etc.
Acoperisul balconului vecinului este parte comuna si dvs si vecinului.
Daca la dvs nu exista absolut nici o modificare vizibila pe podeaua balconului atunci efectuarea reparatiei revine vecinului pe tavanul caruia exista o problema.

Am vazut blocuri care au burlanul blocului trecut prin balcon, daca si la dvs. e la fel atunci e posibil sa existe o defectiune la burlan.
Deasemeni tevile, blocurile lipite pot cauza acea infiltratie.
Fata interiora a planseului este proprietatea vecinului , care, daca are interes , trebuie sa repare daca acolo daca este necesar. Sa va lase in pace.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiltratie apa prin podeaua locuintei otilia_aconstantinei otilia_aconstantinei Buna ziua. De ceva timp ma confrunt cu o problema drastica si nu stiu cum sa o mai scot la capat. In vara anului trecut am cumparat o casa cu etaj , ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Plafonul balconului sorinn007 sorinn007 buna ziua locuiesc intr-un bloc din sectorul 3, la etajul 9. La fiecare ploaie apa se infiltreaza prin plafon (prin marginea din exterior datorita gaurilor ... (vezi toată discuția)