avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... infiltratie apa prin podeaua locuintei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

infiltratie apa prin podeaua locuintei

Buna ziua.

De ceva timp ma confrunt cu o problema drastica si nu stiu cum sa o mai scot la capat. In vara anului trecut am cumparat o casa cu etaj , intinsa pe o suprafata la sol de 120 mp. Cu vreo luna in urma am observat cateva pete de umezeala pe unul dintre peretii uneia dintre baile de la parter, la imbinarea cu podeaua, sub un calorifer. Dupa cateva zile, am observat pe alti 3 pereti, in aproximativ aceleasi locatii, apoi pe pardoseala. Parterul are incalzire in pardoseala pe o suprafata de 80mp , si m-am gandit ca asta ar putea fi motivul , si anume o fisura pe una dintre tevi, avand in vedere ca si centrala pierde apa ( cam o data pe luna trebuie sa umblu la centrala si sa dau drumul la apa in sistem, presiunea scazand , zic eu, prea rapid, de la 1.5 la 0 cateodata) . In camera centralei este toata aparatura , pompa pentru incalzirea in pardoseala, comutatorul automat dintre centrala si semineu - conectat si acesta din urma la incalzirea in pardoseala, dar si pentru apa calda si calorifere (anul acesta inca nu a fost folosit) - , iar acest perete intre baia unde am observat prima data umezeala in josul peretelui si restul petelor , atat pe podea cat si pe perete, este un perete comun. Am chemat echipa de instalatori care s-a ocupat de lucrare, au spart de jur imprejur unde au considerat ca apa s-ar putea infiltra , deoarece ajunsesera la concluzia ca este fisurata una din tevile lor , din cauza holsuruburilor cu care am prins plinta de perete. Dupa ce au spart in mai multe locuri, au constatat ca nu acesta este motivul , aceste holsuruburi fiind mult prea mici sa ajunga la tevile care treceau prin perete, dar in special imposibil ca vreo fisura sa se fi creeat in tevile ce trec pe sub gresie. Asadar , spargand in mai multe locuri, au constatat ca nu este vina lor aceasta infiltratie de apa , in concluzie m-au cam lasat balta. Mentionez ca intre incalzirea in pardoseala si gresia de la suprafata , este un strat de 5 cm (in unele locuri chiar 7 cm ) de sapa autonivelanta.
Presupun ca va costa o avere si un timp indelungat sa se faca reparatia, insa ce ma ingrijoreaza mai mult e ca nu stiu de unde vine apa. Este posibil sa fie infiltratie de apa de ploaie? Pardoseala este cu mult ridicata , aproximativ 50 -60 cm fata de nivelul solului de afara, si dupa verificari de 2-3 ori pe zi , nu am vazut in afara casei niciun fel de urma cum ca ar intra apa inauntru prin pereti sau prin alta posibilitate, si totusi dupa ploile din ultimele 2 zile , apa a reaparut , observandu-se chiar foarte tare in locurile unde a fost sparta pardoseala sa putem gasi sursa de apa. In ultimele 24 de ore, pe podea s-a strans in jur de 150-200 ml de apa ( curata tin sa precizez , nu este apa de la toaleta sau mirosind a "diverse" , si nici murdara nu este ).
Un sfat unde sau la cine as putea apela pentru a remedia problema sau macar pentru a discuta de unde ar putea veni aceasta apa?

Multumesc.

P.S: precizez ca nu am habar de mai multe detalii, am relatat doar faptele ce s-au intamplat , si ce stiu de la fostul proprietar , detalii de genul ce fel de materiale s-au folosit , fundatia la ce adancime este...
Cel mai recent răspuns: nea_marin , utilizator 17:33, 9 Noiembrie 2016
Vă dați seama că problema dvs. nu prea are legătură cu specificul acestui forum, în nici un caz cu secțiunea unde ați relatat-o - Drept civil - moșteniri.

E greu de spus de unde provine apa. Ce puteți face ușor este să pipăiți fiecare țeavă la care aveți acces să vedeți dacă e umedă. O ștergeți cu cârpa, puneți din nou mâna pe ea și vedeți dacă se umezește la loc. Pt. că altfel e puțin probabil să vedeți efectiv apa curgând de undeva.

Mai puteți, de asemenea, să opriți apa de undeva de la un robinet general din afara casei, dacă aveți așa ceva. Apoi deschideți toți robineții pt. a se scurge cât mai mult din apa de pe trasee, goliți de asemenea și instalațiile de încălzire (calorifere, tuburi din pardoseală etc.) și lăsați așa câteva zile cu geamurile deschise. Dacă se usucă tot, înseamnă că apa provine de la o fisură, nu de la ploaie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme instalatia de apa si accesul la coloana PopescuAdam PopescuAdam Buna ziua Am urmatoarea problema la domiciliu: Acum cateva luni, mi s-a atras atentia de catre vecinul X de la etajul 1 (eu locuind la etajul 2 - ultimul) ca ... (vezi toată discuția)
Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)
Debransare centrala de bloc VasileR90 VasileR90 Salutare! De 1 an de zile sunt propietarul unui apartament in Cluj,centrala pe bloc cam 70 de ap in total,contoare individuale la intrarea in apartament(apa ... (vezi toată discuția)