avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme instalatia de apa si accesul la coloana
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme instalatia de apa si accesul la coloana

Buna ziua
Am urmatoarea problema la domiciliu:
Acum cateva luni, mi s-a atras atentia de catre vecinul X de la etajul 1 (eu locuind la etajul 2 - ultimul) ca se infiltreaza apa pe coloana de apa din baie. In urma investigatiilor am descoperit ca aveam un furtun de legatura flexibil fisurat, apa prelingandu-se pe perete, in jos, pana la parter. Am desfiintat intreaga instalatie din baie de la nivelul podelei, am pus un intrerupator principal, am refacut conexiunile, zugravit baia, zidita coloana, lasat usa de vizitare etc.
De atunci mi-am facut obiceiul de a inchide robinetul principal dimineata (cand plec la servici) si de a-l deschide doar seara tarziu cand ajung acasa pana cand merg la culcare, cand il inchid din nou pe durata noptii - pentru a evita accidente in lipsa mea.
Zilele acestea mi s-a atras atentia de catre vecinul de la parter ca se prelinge apa pe coloana. Am verificat la mine in baie, nici urma de umezeala, tevile uscate, peretii uscati.
Vecinul de la etajul 1 si-a tras coloana separata din PEXAL, acum 2-3 ani si deasemenea si-a zidit coloana de apa (cred ca fara usa de vizitare), eu si cel de la parter folosind in continuare coloana veche, pe teava de plastic, dar care nu a facut probleme pana acum.

Intrebarile mele sunt: ce pot face, cum pot afla care este problema, este vina mea in vreun fel, pot fi acuzat de ceva?
Mentionez ca asociatia de proprietari/locatari este cvasi-inexistenta fiintand doar pe hartie inca de la inceputurile ei.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 13:54, 8 Septembrie 2011
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul în apartamentul
sau în spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci când este necesar sa se inspecteze, sa se
repare ori sa se înlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai
din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, când accesul se poate
face fara preaviz.
Nu va ramane decat sa inspectati fiecare apartament pe unde trece coloana ca sa depistati scurgerea .
Legea 230/2007 cu privire la functionarea si organizarea asociatiilor de proprietari
Singura solutie este sa infasurati in jurul tevilor, mai exact la baza lor, unde acestea coboara mai jos in masca dvs.,niste banda cu tus de la masinile de scris cu taste manuale sau vreun snur colorat cu sineala albastra. Daca vecinul dvs. vede infiltratia colorata sigur este de la tevile de mai sus de culoare.Eu daca as fi in locul dvs. as pune acel snur colorat mai intai pe tevi in partea de sus si as verifica daca infiltratia nu vine de la vecinii de deasupra.Pe urma as pune si la partea de jos a tevilor.Cu aceste demersuri demonstrati vecinului ca infiltratia nu vine de la dvs. poate veni de la vecinii de sus sau de la vecinul de sub dvs..Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligarea repararii scurgerii stricate razvan2604 razvan2604 Eu stau la etajul 2, la etajul 4, din uscatorie s-a facut apartament si curge apa pe coloana de la scurgerea vecinului de la 4. La etajul 3 vecinul a renuntat ... (vezi toată discuția)
Inundat de catre vecina de desupra mea. florinm58 florinm58 Locuiesc intr-un bloc de cand m-am nascut de 58 ani ,de-a lungul timpului au fost diverse probleme intre vecini si din cate stiu cam toate si-au gasit ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere apa wc stefanlupu stefanlupu Buna seara , ma confrunt cu o situatie si nu stiu cum sa actionez.Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje la etajul 4.De cateva saptamani vin vecinii de la etajul 2 , ... (vezi toată discuția)