avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1779 soluții astăzi
Forum Activitate diana68

Activitate diana68

Si ce sanse am sa primesc o decizie favorabila ? Intentiile mele sunt bune , nu vreau sa fug cu copilul sau sa nu il mai Las cu tatal. Tata e Tata.
sa pot pleca cu copilul in Anglia definitiv? Nu resusesc sa ajung cu fostul sot la un numitor comun, sunt de accord ca copilul sa vina in vacante in Romania pentru a petrece timp cu el si chiar cand ii e dor copilului de el sa ii cumpar bilete de avion sa vina sa stea cu copilul , Dar nu vrea, nu vrea nici cum sa inteleaga ca copilul nostru are mai mult sanse acolo, o educatie mai buna si un altfel de viitor . Ma puteti ajuta cu un sfat.
da stiu ca are drept de apel , si stiu ca va face acest lucru dar va rog sa imi spuneti exista conditii prin care i se poate respinge apelul din prima fara a se judeca?

si va rog sa imi spuneti ce sa inteleg din cele de mai jos:

Condiţii pentru punerea în executare a unei hotărâri judecătoreşti:
1. Hotărârea să fie executorie sau definitivă
Sunt hotărâri executorii:
• Hotărârile date în apel, dacă prin lege nu se prevede altfel;
• Hotărârile date în primă instanţă fără drept de apel, ori cele în legătură cu care
părţile au convenit să exercite direct recursul.


multumesc anticipat.
va multumesc frumos, sper din suflet sa nu fie cazul si sa pot dicuta civilizat cu el, si sa inteleaga ca din toata tigania asta doar fetita are de suferit.
da am divortat la notar si tatal fetitei a fost de acord ca domiciuliul ei sa fie la mine si sa o vada si sa stea cu ea 2 zile pe saptamana, alteori si mai mult daca fetita isi dorea asta, a fost de acord si cu pensia alimentara, apoi sa razgandit in urma unei discutii aprinse, si de atunci fetita este la el, iar eu am incercat prin toate modalitatile sa o iau inapoi. cand a vazut somatiile executorului a facut chemare in judecata pentru schimbarea domiciliului si implicit a programului de vizitare. am facut cerere reconventionala si am castigat. sentinta data in 28 septembrie. acum astept redactarea ei si sa incep demersurile pentru a-mi lua fetita acasa pentru ca el tot o da ca pana nu am sentinta definitiva si irevocabila nu mi-o va da de buna voie si tot ca in cazul hartiilor de la notar nimeni nu va face nimic sa ma ajute. mentionez ca a zis ca va face apel in a 29 zi de la primirea sentintei pentru a-mi lungi si ingreuna cat mai mult viata si a face tot posibilul sa instraineze fetita de mine.
se pare ca a trebuit un nou proces , si nici politia nu a intervenit, executorul a facut ceea ce a tinut de el, dar fara rezultat, el ascunzand copilul. si acum cand astept redactarea sentintei el ma ameninta cu apel la aceasta sentinta si ca nu imi voi lua fetita acasa pana nu se va termina si apelul si sentinta va fi definitiva si irevocabila. am vrut sa ajung cu el la o intelegere pentru a putea lua fetita acasa fara interventia politiei si a unui executor si chiar sa ii permit fetitei sa petreaca cu el mai mult timp dar nu ai cu cine discuta.
Deci nu trebuie sa astept pana el va face apel si se va judeca apelul? pot sa imi iau fetita acasa dupa 10 luni de razboi tampit ? in care, desi domiciliu ei a fost stabilit la mine prin divort si convetie la notar nimeni nu vrut sa faca nimic, ca nu am ordin judecatoresc.
Buna ziua, as dori sa stiu daca in momentul in care voi primi acasa sentinta de la judecatorie pot merge la fostul sot acasa sa imi iau fetita sau trebuie sa astept definitivarea ei ? El spune ca va face apel si nu o voi lua pe a mica acasa pana nu se termina apelul. Va rog ajutati-ma cu un raspuns. Multumesc.