avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sentinta stabilire domiciliu copil minor dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sentinta stabilire domiciliu copil minor dupa conventie la notar in acest sens nerespectata

Buna ziua, as dori sa stiu daca in momentul in care voi primi acasa sentinta de la judecatorie pot merge la fostul sot acasa sa imi iau fetita sau trebuie sa astept definitivarea ei ? El spune ca va face apel si nu o voi lua pe a mica acasa pana nu se termina apelul. Va rog ajutati-ma cu un raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:07, 21 Octombrie 2015
In conformitate cu art. 448 din codul de procedura civila, hotararile primei instante referitoare la stabilirea locuintei minorului sunt execurorii de drept. Luati legatura cu un avocat si cu executorul judecatoresc pentru a pune in executare hotararea.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2015
lazu, utilizator
Deci nu trebuie sa astept pana el va face apel si se va judeca apelul? pot sa imi iau fetita acasa dupa 10 luni de razboi tampit ? in care, desi domiciliu ei a fost stabilit la mine prin divort si convetie la notar nimeni nu vrut sa faca nimic, ca nu am ordin judecatoresc.
Este caz tipic de interpretare a legilor după cum vrea fiecare.Dacă divorţul la notar, care cuprinde toate aspectele referitoare la copil, adică domiciliu, program de relaţii cu minorul, pensie alimentară, atunci de ce trebuie un alt proces pentru acelaşi lucru? Noaptea minţii!
se pare ca a trebuit un nou proces , si nici politia nu a intervenit, executorul a facut ceea ce a tinut de el, dar fara rezultat, el ascunzand copilul. si acum cand astept redactarea sentintei el ma ameninta cu apel la aceasta sentinta si ca nu imi voi lua fetita acasa pana nu se va termina si apelul si sentinta va fi definitiva si irevocabila. am vrut sa ajung cu el la o intelegere pentru a putea lua fetita acasa fara interventia politiei si a unui executor si chiar sa ii permit fetitei sa petreaca cu el mai mult timp dar nu ai cu cine discuta.
Sa inteleg ca ati divortat la notar , tatal fiind de acord cu domiciliul copilului la dvs. si apio s-a razgandit? Detaliiati .

Alte discuții în legătură

Domiciliu minor tatianab89 tatianab89 Am avut un divort cu minor,in urma careia s-a stabilit domiciliul fetitei la mine(am vazut pe portalul just.ro).Fetita este inca la fostul sot.Inca nu am ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Luizaalexa Luizaalexa Am o fetita de 2ani si 8 luni si am divortat dar fostul meu sot a luat-o si de 8 luni nu am avut acces la copil.la proces am castigat prin apel incredintarea ... (vezi toată discuția)
Pot trece granita minorul daca imi este incredintat mie si tatal nu are drept de vizita dar hotararea mea nu este definitiva si irevocabila stirbumimi stirbumimi am o fetita de 2 ani si 11 luni imi este incredintata mie spre crestere si educare fostul concubin este obligat sa-i plateasca pensie alimentara 300 ron minora ... (vezi toată discuția)