avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Domiciliu minor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Domiciliu minor

Am avut un divort cu minor,in urma careia s-a stabilit domiciliul fetitei la mine(am vazut pe portalul just.ro).Fetita este inca la fostul sot.Inca nu am primit comunicarea acasa.Cand ma pot duce sa-mi iau fetita?Trebuie sa astept neaparat hartia de la judecatorie sau o pot lua oricand?Multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:30, 9 Mai 2013
Divortul are cale de atac in 30 de zile de la comunicare. Puteti lua copilul la dvs. abia dupa ce sentinta ramane definitiva si irevocabila.Asa ca va trebui sa asteptati sa primiti sentinta , sa treaca cele 30 de zile de cand ati primit-o si abia atunci, daca fostul sot n-a facut apel, puteti merge sa luati fetita.
Succes,
av.M.Hornea
Pe ce cod v-ati judecat?

In baza art.442 pct.1 NCPC - Hotararile primei instante sunt executorii de drept cand au ca obiect stabilirea locuintei minorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta stabilire domiciliu copil minor dupa conventie la notar in acest sens nerespectata diana68 diana68 Buna ziua, as dori sa stiu daca in momentul in care voi primi acasa sentinta de la judecatorie pot merge la fostul sot acasa sa imi iau fetita sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Recurs la hotararea de divort cu minori dora1971 dora1971 Buna ziua. Am divortat impreuna cu sotul meu de comun acord, iar fetita i-a fost incredintata lui, tot de comun acord, pentru ca eu sa-mi platesc ratele la ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa paratului? roxana_b roxana_b Buna ziua Sunt despartita de sotul meu din septembrie 2008, insa din lipsa de bani am introdus actiunea de divort abia in iunie 2009. A fost stabilit primul ... (vezi toată discuția)