avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort in lipsa paratului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort in lipsa paratului?

Buna ziua
Sunt despartita de sotul meu din septembrie 2008, insa din lipsa de bani am introdus actiunea de divort abia in iunie 2009. A fost stabilit primul termen in septembrie 2009, cand a fost amanat pentru nov. 2009 din cauza grevei din justitie. Ultimul domiciliu comun pe care l-am avut cu sotul a fost in alta localitate fata de cea din buletin, localitate care apartine de alta judecatorie, nu de cea unde am introdus actiunea ( avocatul pe care l-am angajat ar fi putut sa-mi spuna unde trebuie introdusa actiunea...?! ). Am primit un nou termen in aprilie 2010, cand s-au stabilit martorii si am declarat locul de munca al sotului, pentru stabilirea pensiei alimentare ( avem o fetita de 6 ani, de care nu prea se intereseaza, anul acesta de exemplu nu a vazut-o decat in treacat, deci nu se implica in nici un fel in educatia si cresterea ei, foarte rar imi mai da bani pentru ea ). Sunt mai multe complicatii legate de divortul meu, insa intrebarea mea este daca acest termen din iunie ar putea fi ultimul, cum as putea cere asta expres catre judecatorie, tinand cont ca au trecut aproape 2 ani de cand ne-am despartit si eu as vrea sa pot pleca in august cu fetita din tara, ca sa poata incepe clasa I in strainatate. Pana acum el nu s-a prezentat la nici un termen, fiind de acord cu tot ce am spus eu in cererea de divort. Daca nu se prezinta nici in iunie, e posibil sa se mai amane un termen?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: roxana_b , utilizator 21:19, 6 Mai 2011
Daca nu vor exista probleme de indeplinirea procedurii si daca vor fi audiati martorii propusi de dvs.si de sot,daca se va comunica si rezultatul anchetei sociale de catre autoritatea tutelara si vor sosi si relatiile de venituri,termenul acorda poate fi ultimul,in situatia in care instanta sau apararile nu ar considera necesar o suplimentare a probatoriilor(audierea cate unui martor,de exemplu)
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
Radu Gabrian, Mediator
Depinde de ce probe mai aveti de administrat.
Daca audiati toti martori si depuneti toate actele cerute
de instanta de juecata dosarul se poate termina.
Un raspuns concret se poate da numai prin studierea
dosarului.
Divortul se poate pronunta si in lipsa paratului daca procedura de citare cu acesta este indeplinita.
Daca nu s-a prezentat la divort dar a depus acte la dosar, procesul poate continua si in lipsa lui, daca e legal citat.
Se vor audia martorii dvs si probabil se vor pune concluzii, daca va veni si raspunsul Autoritatii tutelare.Daca nu a fost legal citat sau daca a fost legal citat dar nu s-a prezentat si nici nu a depus acte la dosar, e posibil ca instanta sa insiste in citarea lui, prin mica publicitate, de exemplu.
A fost citat de fiecare data, dar nu doreste sa se prezinte, doar daca este neaparat necesar. Nu a depus acte la dosar, nu a facut intampinare, dar e de acord cu tot ce cer eu. Sincer, nici nu as vrea sa se prezinte, pentru ca are un comportament violent si ma simt incomod in prezenta lui. Avem raspuns favorabil din partea autoritatii tutelare, din punctul meu de vedere nu ar trebui sa mai existe alt termen. As putea totusi sa cer in mod expres catre judecator sa sa dea sentinta pana la vancanta judecatoreasca? Mi-e teama ca nu voi putea pleca in august cu fetita in strainatate.

Alte discuții în legătură

Pot scoate din tara un minor daca sunt divortata? mariniucsimona mariniucsimona am o fetita de 3 ani si sunt divortata daca ar fi sa vreau sa o scot din tara trebuie neaparat acceptul ex sotului?tin sa precizez ca el la proces nu a cerut ... (vezi toată discuția)
Buna seara, lipsa hotararii de divort la depunerea actelor pentru pasaport OrestROM OrestROM Cu scz de rigoare pt deranj , va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema;In urma procesului de divort , s-a emis hotararea definitiva si irevocabila in ... (vezi toată discuția)
Buna- conditii iesisre din tara cu copilul minor ungureanu marioara ungureanu marioara buna ziua!ma numesc marioara si am o fetita in varsta de 3 ani jumatate. eu si fostul meu sot am divortat cu acordul amandurora , fetita fiindu-mi incredintata ... (vezi toată discuția)