avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, lipsa hotararii de divort la depunerea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, lipsa hotararii de divort la depunerea actelor pentru pasaport

Cu scz de rigoare pt deranj , va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema;In urma procesului de divort , s-a emis hotararea definitiva si irevocabila in care este specificat faptul ca atat eu cat si sotia avem custodie comuna asupra unei fetite minore de 13 ani. Problema este ca fetita , locuieste in Italia cu mama ei si acum doreste sa se intoarca in tara in vacanta iar i peste 2 luni ii expira pasaportul. In tara sta 1 luna de zile, timp in care pasaportul ii este valabil dat in aceasta vacanta doreste sa il schimbe.pt a evita alte complicatii . Cum putem rezolva situatia la oficiul de pasapoarte pt ca atunci cand depunem actele pt pasaport ( ambii parinti ) noi neavand inca primita in scris hotararea judecatoreasca definitiva sa nu avem probleme cu , depunerea actelor in acest sens? Va multumesc anticipat !
Inteleg ca nu aveti inca sentinta ?
Vă prezentați ambii părinți la Pașapoarte cu actele necesare.
Sentinta este data pe 30 iunie si este definitiva. Problema este ca e f posibil sa nu o primesc in timpul uitl. Mentionez ca am la dispozitie doar data de 27 iulie si 3 august pt a depune actele de pasaport. Altfel spus daca pana in acest termen nu primim in scris sentinta ce solutie avem pt a rezolva aceasta problema?
Nu trebuie sa avem si hotararea de divort.?..Sentinta a fost data PE 30 IUNIE 2017 dar e chestie de durata si e fff posibil sa nu o avem in timp util.
dar de ce aveţi nevoie de hotărârea de divorţ? Mergeţi cu actele ce le aveţi acum, semnaţi ambii în faţa celui de la paşapoarte, îi face poza fetei şi gata. Nu au treabă cei de la paşapoarte cu divorţul dvs.Oricum, precis aveţi autoritate părintească comună, ca şi părinţii căsătoriţi.

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare pasaport desi domiciului copilului e stabilit la mine, tatal vladflorin vladflorin Buna ziua ,ma numesc Vlad Florin si as dori daca se poate cineva sa imi raspunda la problema pe care o am .in aprilie 2010 am hotarare de divort cu minori cu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa parasesc tara cu o ruda apropiata...de ce anume as avea nevoie? Hanus_Cristian Hanus_Cristian Vreau sa ies din tara pentru o luna cel mult alaturi de matusa mea din partea tatalui. Sunt minor si parinti mei sunt divortati iar eu sunt in custodia mamei. ... (vezi toată discuția)
Pasaport copil moon88 moon88 Bună ziua, mă numesc Marius. Soţia mea are un băiat în vârstă de 7 ani din altă căsătorie ši deţine legea i l-a încuviinţat ei prin hotărîre ... (vezi toată discuția)