avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pasaport copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pasaport copil

Bună ziua, mă numesc Marius. Soţia mea are un băiat în vârstă de 7 ani din altă căsătorie ši deţine legea i l-a încuviinţat ei prin hotărîre definitivă şi irevocabilă. Tatăl copilului are drept de vizită la domiciliul nostru de două ori pe lună dar nu a venit niciodată sa-l vi viziteze, l-a văzut doar de cateva ori in 6 ani când am avut noi drum prin oraşul unde stă el. Noi toată familia vrem să ne mutăm în Anglia deci ne trebuie pasaport la băiat. Problema este că la telefon tatăl baiatului ţine sus şi tare că nu ne va lăsa să facem asta. Aş dori să ştiu care ar fi rezolvarea. Mulţumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:03, 25 Februarie 2015
Investiti cu formula definitiva,irevocabila si executorie hotararea.
O prezentati la serviciul pasapoarte si la plecarea din tara.
Nu aveti nevoie de acordul tatalui daca in sentinta scrie negru pe alb ca autoritatea parinteasca ii revine exclusiv mamei, adica mai pe inteles copilul ii este incredintat spre crestere si educare tatalui. Mama solicita pasaportul in baza sentintei. La iesirea din tara la fel. E bine ca l-ati informat pe tata cu privire la noua adresa ca poate doreste sa-si viziteze fiul si sa nu va reclame ca i-ati ingradit acest drept, dar asta nu inseamna ca nu va mai puteti muta. Daca exista o sentinta in care sa scrie ca autoritatea parinteasca revine in comun ambilor parinti atunci situatia se schimba, in sensul ca aveti nevoie de acordul scris al tatalui si pentru pasaport si pentru iesirea din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncredintare minor din 2006= 2016 ce?? nicoleta4775 nicoleta4775 buna seara, am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de incredintare minor,din 2006.Dupa noul Cod ,ce fel de autoritate parinteasca mi se atribuie ... (vezi toată discuția)
Orele de vizita(dupa divort) anaida_cristina anaida_cristina Ce se intampla daca nu respect programul de vizita pt ca tatal sa isi vada copilul,stabilit de judecator in urma unui divort.Eu am obtinut custodia copilului ... (vezi toată discuția)
Pasaport si acord de plecare in strainatate kzsi77 kzsi77 Am divortat de sotul meu. Avem un copil minor impreuna. Tatal sau nu vrea sa semneze sa ii pot face pasaport. Am inteles ca asta se poate inlocui cu o hotarare ... (vezi toată discuția)