avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Refuz eliberare pasaport desi domiciului copilului e ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Refuz eliberare pasaport desi domiciului copilului e stabilit la mine, tatal

Buna ziua ,ma numesc Vlad Florin si as dori daca se poate cineva sa imi raspunda la problema pe care o am .in aprilie 2010 am hotarare de divort cu minori cu minorul incredintat la mama ,in termen legal am facut recurs si in mai 2013 am hotarare definitive si irevocabila in care Tribunalul si Curtea de Apel Dolj istabileste domiciliul minorului la tata adica la mine mentionez ca minorul este nascut in Grecia cu un an inainte de casatorie si acum as dori sa stiu de ce Servicuil Pasapoarte Dolj refuza efectuarea pasaportului minorului la cererea Ambasadei Romane din Grecia si de ce pe hotarare nu scrie se incredinteaza spre crestere si educare si scrie numai se stabileste domiciliul
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:40, 5 Octombrie 2013
pana nu se cunoaste ce prevede hotarare a de virot nu va poate raspunde nimeni exact. pot doar sa presupun ca, desi domiciliul este la dvs, custodia este comuna, ceeace presupune ca aveti nevoie de acordul mamei pentru pasaport. daca este asa puteti promova actiune in suplinirea consimtamantului mamei dar este o noua actiune
Hotararea de divort din 01.04.2010 pronuntata de Judecatoria Craiova stabileste domiciliul minorului la mama nascut inafara casatoriei si oblige tatal la pensie alimentara,hotarare definitive pt divort si revocabila pt minor.Eu tatal am facut recurs la Tribunalul Craiova si in 05.04.2013 s-a dat hotarare definitiva cu schimbarea domiciliului minorului la mine si oblige mama la pensie alimentara ,hotarare revocabila .Mama a facut recurs catre Curtea de Apel Dolj si de acolo mi-a iesit sentinta definitiva si irevocabila cu schimbarea domiciliului la mine ,hotarare din 23 mai 2013.IN NICI O HOTARARE NU ESTE SPECIFICAT CUSTODIE COMUNA.
Daca s-a stabilit domiciliul la dvs, nu inseamna ca exercitati singur autoritatea parinteasca, ci tot impreuna cu mama. Serviciul pasapoarte are nevoie de acordul mamai pt eliberarea pasaportului sau de o hot a instantei pt suplinirea acestui acord.

Nu zice custodie, ca legea vorbeste despre autoritate parinteasca si aceasta este exercitata in comun de ambii parinti in cazul dv.
Vi s-a refuzat intemeiat. Cereti acordul celuilalt parinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliul minorului la domiciliul mamei in strainatate stefimit stefimit Buna ziua! Mama are domiciliul in strainatate . In urma unei Hotarari judecatoresti ,ramasa definitiva, i se stabileste domiciliul minorului la mama in ... (vezi toată discuția)
Reinnoire pasaport copil minor fara acordul celuilalt parinte eagle_free eagle_free buna ziua, As dori si eu o lamurire. Un cuplu de cetateni romani este divortat in spania, iar copilului minor de 9 ani ii expira pasaportul peste cateva ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara a minorului fara acordul tatalul? claudiuionescu75 claudiuionescu75 Buna ziua, Poate fosta mea sotie sa-l scoata din tara pe fiul nostru fara acordul meu? Precizez ca am divortat in 2010, inainte de aparitia legii privind ... (vezi toată discuția)