avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna- conditii iesisre din tara cu copilul minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna- conditii iesisre din tara cu copilul minor

buna ziua!ma numesc marioara si am o fetita in varsta de 3 ani jumatate. eu si fostul meu sot am divortat cu acordul amandurora , fetita fiindu-mi incredintata mie, urmand ca el sa-i plateasca pensie alimentara, si as vrea sa stiu dc dupa ce hotararea judecatoasca se elibereaza pot trece cu fetita la vama fara procura acestuia, tinand cont ca fetita este nascuta in italia si acolo am muncit amandoi si imi doresc sa muncesc in continuare acum fiind intretinuta de parinti
.el aflandu-se in prezent acolo!
odata ce fetita v-a fost incredintata definitiv de instanta nu mai este nevoie de acordul sotului (sau de procura)
daca va rog imi puteti spune daca exista o lege sau un articol din codul familiei dinb care sa reiasa acest lucru!va multumesc foarte mult!
Legea 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, modificata si completata prin Ordonanta de Urgenta nr.96/2006, este actul normativ care prevede in mod expres conditiile de calatorie ale cetatenilor romani minori in strainatate.

[ link extern ]
va multumesc din suflet. o zi buna!
buna ziua! eu acum am primit hotararea civila din urma divortului si as vrea sa va intreb ,pt ca am citit-o si nu am gasit nimic mentionat cum ca ar fi definitiva si irevocabil, ce conditii trebuie sa indeplinesca sau cum pot sa fac pt a ajunge definitiva si irevocabila pt a putea iesi din tara impreuna cu minora.

Alte discuții în legătură

Procura minor samoila samoila am revenit ptr ca nu am primit nici un raspuns.poate nu am fost destul de explicita .voi pleca doar eu cu fetita in italia ,sotul ramane in tara,restul il ... (vezi toată discuția)
Cum scoti copilul din tara raluflory raluflory mare dilema mare ! cine ma poate ajuta. sunt si eu la inceput de drum.... speta: mama si tata sunt plecati in italia dar sunt despartiti (nu legal). fetita ... (vezi toată discuția)
Buna ungureanu marioara ungureanu marioara am o fetita in varsta de 3 ani si 8 luni, aceasta in urama divortului mi-a fost incredintata mie spre crestere si educare.hotararea judecatoresca este ... (vezi toată discuția)