avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procura minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procura minor

am revenit ptr ca nu am primit nici un raspuns.poate nu am fost destul de explicita .voi pleca doar eu cu fetita in italia ,sotul ramane in tara,restul il stiti sper sa primesc un raspuns
Daca nu sunteti divortata,va trebuie procura notariala din partea sotului.Daca sunteti divortata ,iar prin sentinta de divort,minora v-a fost incredintata,nu mai este nevoie de aceasta procura,fiind de ajuns aceasta sentinta la trecerea frontierei.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
1.In caz ca nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, cu privire la incredintarea copilului minor, e necesara procura din partea sotului, care va cuprinde persoana deplasarii, locatia unde veti sta, pentru un timp determinat.
2.In cazul in care exista o hotarare judecatoreasca , definitiva si irevocabila, nu este obligatoriu acordul tatalui copilului.

Trebuie, insa , eliberat un pasaport pentru minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare din tara sorif sorif Eu sunt divortata, fetita, in varsta de 6 ani este prins sentinta de divort, in ingrijirea mea. In sentinta nu este stipulat programul de vizitare, intrucat, ... (vezi toată discuția)
Trecerea frontierei a unui minor insotit doar de un parinte Geanina-Irina Geanina-Irina Buna ziua.Am o fetita de 6 ani si doresc sa o iau cu mine in Italia dar:e trecuta pe numele tatalui,nu am fost casatoriti legal niciodata,nu l-am dat pt pensia ... (vezi toată discuția)
Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)