avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum scoti copilul din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum scoti copilul din tara

mare dilema mare ! cine ma poate ajuta. sunt si eu la inceput de drum....
speta: mama si tata sunt plecati in italia dar sunt despartiti (nu legal). fetita lor de 4 ani este in romania si sta la bunica ei (mama tatalui ei). mama fetitei vrea sa isi aduca copilul in italia pt ca are conditii sa il creasca, iar tatal ei nu vrea sa ii dea consimtamantul pt ca vrea sa ramana in tara la bunica ei sa o creasca.intrebarea mea este: cum poate mama sa isi aduca copilul in italia fara acordul tatalui? stiu ca asta e imposibil, dar e vrrea sa divorteze si sa ceara spre incredintare minorul. ce ar trebui sa faca si cu ce ar trebui sa inceapa?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Maiglo , utilizator 18:04, 28 Ianuarie 2007
Ar trebui in primul rand sa divorteze. Prin cererea de divort sa solicite si incredintarea minorului. In momentul in care hotararea este definitiva si irevocabila atunci poate pleca cu copilul. Potrivit instructiunilor date de politia de frontiera minorul care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau minorului care este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti sau minorului care este titular al cartii de identitate si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau face dovada decesului celuilalt parinte.
cred ca un pasaport pe numele fetitei e suficient:D
Desi granita e libera cred ca-i trebuie un act de identificare:))
:D Tot trebuie ca respectivul copil sa fie trecut pe pasaportul unuia dintre parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tot despre scoaterea copilului din tara raluflory raluflory eu am auzit ceva de suplinire de consimtamant. adica in cererea de divort, mama trebuie sa ceara atat incredintarea copilului cat si suplinirea de ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent si sigur- iesirea din tara a copilului minor miha71 miha71 mama este in strainatate de 2 ani, tatal in tara , iar copilul (6ani)este in tara dar "ascuns" de mama la niste rude, parintii sunt in divort fara pronuntare ... (vezi toată discuția)
Excursii peste granita Profesoara Profesoara Bun gasit! As dori sa stiu care este regula la iesirea din tara cu un minor.. Situatia este asa/ Eu sunt mama copilului, am hotarare definitiva si ... (vezi toată discuția)