avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tot despre scoaterea copilului din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tot despre scoaterea copilului din tara

eu am auzit ceva de suplinire de consimtamant. adica in cererea de divort, mama trebuie sa ceara atat incredintarea copilului cat si suplinirea de consimtamant. problema e ca toate astea dureaza foarte mult timp, poate chiar si un an, si deja mama nu si-a mai vazut copilul de vreo doi ani. chiar nu se poate face nimic mai ales ca acum nu ne mai trebuie pasaport ca sa trecem granita(cica)?
o alta problema ar fi faptul ca fetita sta momentan la bunica ei (mama tatalui) care e in tara. mama nu ar avea cum sa plece cu fetita pt ca nu i-ar da-o soacra sa.
oricum va multumesc pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:13, 29 Ianuarie 2007
Daca mama vrea sa-si vada fata, sa vina in tara!X-(
Iar asemenea probleme nu se rezolva de pe o zi de alta ci necesita timp tocmai penrtu ca se are in vedere interesul copilului!
Soacra nu are nici un drept sa-i interzica mamei sa-si vada copilul.
Divortul si incredintarea minorului sunt solutiile
Oricum fata nu poate trece granita fara a fi trecuta pe pasaportul unuia dintre parinti,si fara a fi insotita de unul dintre acestia.
Atentie maiglo: informatiile pe care le scrii sunt total eronate: copilul poate fi scos din tara si cu pasaport individual si fara a fi insotit de parinti dar cu acordul acestora. Vezi Legea 248/2005.
minorul care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau minorul care este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti ori minorul care este titular al cartii de identitate si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta daca:
- parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei respective in statul sau in statele de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia;
- fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau face dovada decesului celuilalt parinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scoti copilul din tara raluflory raluflory mare dilema mare ! cine ma poate ajuta. sunt si eu la inceput de drum.... speta: mama si tata sunt plecati in italia dar sunt despartiti (nu legal). fetita ... (vezi toată discuția)
Drepturile parintelui divortat alexmada alexmada buna ziua as avea si eu o problema:sunt divortata din 2002 iar din aceasta casatorie am fericirea de a fi mama unei fetite de 8 ani in urma divortului fetita ... (vezi toată discuția)
Adoptia copilului de 11 ani de catre sotul mamei loana009 loana009 Buna ziua, Sunt recasatorita de 5 ani si am din prima casatorie un baietel de 11 ani. Tatal lui nu-l mai viziteaza de 4 ani si nu-i plateste pensie ... (vezi toată discuția)