avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile parintelui divortat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile parintelui divortat

buna ziua as avea si eu o problema:sunt divortata din 2002 iar din aceasta casatorie am fericirea de a fi mama unei fetite de 8 ani in urma divortului fetita mia fost incredintata spre crestere si educare mie mentionez(hotararea e definitiva si irevocabila)pot pleca cu fetita din tara fara acordul tatalui cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:00, 8 Iunie 2007
minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau minorului care este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti sau minorului care este titular al cartii de identitate si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau face dovada decesului celuilalt parinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea minorului din tara mish mish Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)
Circulatia minorilor insototi de mama divortata in ce c.gusa c.gusa Fiica mea este divortata cu hotarare judecatoreasca definitiva prin care i s-au incredintat spre crestere si educare cei doi copii minori (4 si 5 ani). Anul ... (vezi toată discuția)
Trecerea granitei cu copii minori ContSters141938 ContSters141938 Sunt divortata copii sunt dati pentru crestere si ingrijire la mine cu hotarare definitiva si irevocabila vreau sa stiu daca la granita imi trebuie hirtie ... (vezi toată discuția)