avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

Am o fetita de 2ani si 8 luni si am divortat dar fostul meu sot a luat-o si de 8 luni nu am avut acces la copil.la proces am castigat prin apel incredintarea fetitei,si as vrea sa stiu cum pot sa iau fetita de la el daca sentinta e cu termen de 15 zile de recurs.multumesc
Cel mai recent răspuns: Luizaalexa , utilizator 21:56, 1 Noiembrie 2012
Trebuia sa deschideti proces pe calea ordonantei presedintiale.
Nu ati avut avocat?
Se poate pune in executare si hotararea daca ati trecut de apel.
Probabil ca veti avea nevoie si de avocat.
Decizia instantei de apel este definitiva, prin urmare o puteti pune in executare chiar daca este atacabila cu recurs sau daca se va declara recurs.
Solicitati legalizarea si investirea cu formula executorie apoi o puteti pune in executare prin intermediul unui executor judecatoresc.
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
am intrebat si organele de politie din acea localitate si mi-au spus ca ei nu ma pot insoti la domiciliul fostului sot daca nu am sentinta definitiva si irevocabila si ca trebuie sa astept ca nu o pot lua pana atunci,de aceea am vrut sa aflu cum pot sa imi recuperez fetita.deci prin urmare trebuie sa apelez la un executor,doar acesta ma poate ajuta?multumesc pt ajutor

ba da am avut avocat,dar nu a fost pe ordonanta presedentiala

mi sa admis apelul si mi sa incredintat fetita,dar el nu vrea sa mi-o dea de bunavoie.deci pot sa imi iau fetita si fara sa fie sentinta irevocabila dar trebuie sa merg la un executor?multumesc
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
Puteti merge la executor.
Puteti incerca si pe ordonanta cu avocat dar nu stiu daca mai are sens acum ca e posibil sa se termine recursul inaintea ordonantei.
Avocatul nu v-a spus de ordonanta?
nu mi-a spus,sa pus amprenta pe faptul ca el nu ma lasat sa imi vad fetita dev 8 luni si pe conditiile de trai ale mele mult mai bune decat ale lui.dar nu stiu de ce toti pe care i-am intrebat mi-au spus ca daca e cu recurs nu pot sa imi iau copilul.pana acum nu am stiut ca doar un executor ma poate ajuta,mi sa spus ca trebuie sa merg cu politia din localitatea unde sta el

Alte discuții în legătură

Apel respins ca nefondat marafx marafx Am castigat divortul si incredintarea fetitei. s-a facut apel de catre fostul sot si a fost scris: Respinge apelul ca nefondat. Cu drept de recurs în termen ... (vezi toată discuția)
Sentinta stabilire domiciliu copil minor dupa conventie la notar in acest sens nerespectata diana68 diana68 Buna ziua, as dori sa stiu daca in momentul in care voi primi acasa sentinta de la judecatorie pot merge la fostul sot acasa sa imi iau fetita sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorei musea_59 musea_59 Am si eu o intrebare...Daca s-a dat sentinta judecatoreasca, ca copilul sa fie incredintat mamei ( copilul a fost la inceput incredintat tatalui), am dreptul ... (vezi toată discuția)