avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintarea minorei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintarea minorei

Am si eu o intrebare...Daca s-a dat sentinta judecatoreasca, ca copilul sa fie incredintat mamei ( copilul a fost la inceput incredintat tatalui), am dreptul sa iau copilul la mine, daca el a dat recurs la aceasta sentinta? Sau trebuie sa astept pana se va judeca recursul?Multumesc!:(
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 11:51, 12 Iulie 2012
Hotararea dvs fiind definitiva, poate fi pusa in executare, chiar si prin intermediul unui executor judecatoresc.

Numai ca va fi greu sa investiti hotararea judecatoreasca cu formula executorie, dosarul aflandu-se in fata instantei de recurs, iar investirea se face la instanta de fond.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2012
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Dar daca am EXTRASUL DE PE DISPOZITIVUL SENTINTEI CIVILE. Cu acest extras nu pot sa cer sa mi se dea fetita? El e un om foarte rautacios si mi-i frica sa fac ceva nelegitim...:((
Numai cu hot judec investita cu formula executorie puteti apela la un executor judecatoresc.

In rest, puteti obtine copilul doar printr-un consimtanant al sotului, dat de buna-voie, dar nu cred ca este cazul.
Cum a spus si dna avocat mai sus, nu merge fara titlu executoriu insa daca dvs credeti ca ar dura prea mult la recurs si investire incercati ordonanta presedintiala. Poate merge mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor Luizaalexa Luizaalexa Am o fetita de 2ani si 8 luni si am divortat dar fostul meu sot a luat-o si de 8 luni nu am avut acces la copil.la proces am castigat prin apel incredintarea ... (vezi toată discuția)
Procedura de judecata Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu Puteti sa imi spuneti ce trebuie facut dupa ce tribunalul (prima instanta) mi-a dat castig de cauza in procesul cu firma la care am lucrat, privitor la plata ... (vezi toată discuția)
Este sau nu imediat executorie o sentinta a unei ordonante presedintiale de incredintare a unui minor la care am facut deja recurs? ContSters117797 ContSters117797 fosta concubina a castigat ordonanta presedentiala si instanta ma obliga sa dau copilul inapoi si sa platesc 120 lei pensie. cu drept de recurs in 5 zile. ... (vezi toată discuția)