Am imprumutat cu ceva timp in urma suma de 1400 Lei unei persoane neserioase. Am contract scris (inspirat dintr-un contract notarial de imprumut intre persoane fizice). Pe contract, la capitolul parti, debitorul are datele din permisul de conducere (poza permis, nume, cnp, judet; nu avea buletinul la el). De asemenea, contractul este semnat + scris inca o data de el de mana ca a luat acei bani. Ba chiar este si un martor care a semnat.
scurte intrebari:
- ce sanse de castig am in instanta (stiu ca probabil f mari, insa chiar daca totul e negru pe alb, am sanse s-o dau in bara)?
- ce dobanda penalizatoare ii pot solicita (ca nu mi-a platit la timp; in contract nu exista nimic specificat de dobanda pt neplata la timp)?
- Bucuresti, sectorul 2 - resedinta Creditorului (a mea). Unde merg sa fac demers pt a-l da in judecata?
- Legat de avocat, ca cel ce acuza, am dreptul la avocat din oficiu? Daca nu, si-mi angajez unul, el daca pierde procesul imi va plati integral avocatul?
Am un PFA la norma de venit, cod caen 8299 - Alte activităţi de servicii suport pentru întreprinderi n.c.a., la norma de 10 900 Lei, pfa neplatitor de tva.
Facturez in medie echivalentul a 2000-3000 Lei pe luna, insa pe langa aceasta, voi avea o factura de 100 000 Lei (~22 000 euro). Totul cf contract. Doua intrebari va rog:
1. Factura aceasta mai mare, fiind o suma considerabila, imi da niste emotii. Prin aceasta factura (suma facturata), ma supun vre-unui risc (control, declaratii speciale, explicatii, dovezi, etc)?
2. Din cate cunosc, totul este perfect legal - am platit toate darile (cele la norma, care sunt mici fiind calculate proportional cu norma de venit si nu cu sumele facturate). De asemenea plafonul nu este depasit la sumele enumerate mai sus. Factura aceasta de 100 000 Lei, schimba ceva, voi avea de declarat sau de platit proportional la aceasta suma?