Am imprumutat cu ceva timp in urma suma de 1400 Lei unei persoane neserioase. Am contract scris (inspirat dintr-un contract notarial de imprumut intre persoane fizice). Pe contract, la capitolul parti, debitorul are datele din permisul de conducere (poza permis, nume, cnp, judet; nu avea buletinul la el). De asemenea, contractul este semnat + scris inca o data de el de mana ca a luat acei bani. Ba chiar este si un martor care a semnat.
scurte intrebari:
- ce sanse de castig am in instanta (stiu ca probabil f mari, insa chiar daca totul e negru pe alb, am sanse s-o dau in bara)?
- ce dobanda penalizatoare ii pot solicita (ca nu mi-a platit la timp; in contract nu exista nimic specificat de dobanda pt neplata la timp)?
- Bucuresti, sectorul 2 - resedinta Creditorului (a mea). Unde merg sa fac demers pt a-l da in judecata?
- Legat de avocat, ca cel ce acuza, am dreptul la avocat din oficiu? Daca nu, si-mi angajez unul, el daca pierde procesul imi va plati integral avocatul?
Daca exista document asumat de cel imprumutat,aveti sanse sa recuperati imprumutul
Atentie la termenul de 3 ani,dupa care intervine prescriptia
Aveti dreptul sasolicitati actualizarea sumei imprumutate cu indicele de inflatie comunicat de institutul national de statistica
Pentru o reprezentare si aparare a intereselor angajati persoana specializata,onorariul acesteia putand sa il dovediti,sa il solicitati instantei sa dispuna obligarea la plata de catre cel imprumutat
Succes !
referitor la intrebarea, unde trebuie sa-l dati in judecata. Locul încheierii contractului constituie, uneori, criteriul după care se determină competenţa teritorială a instanţelor de judecată chemate să soluţioneze litigiul.
dupa cate stiu dobanda se socoteste de la data stabilita sa va inapoieze banii. Referitor la avocatul din oficiu, nu se poate, este valabil doar in procesele penale, in anumite situatii, nu este cazul la dv.
Imprumut de bani
16011989
Am imprumutat o suma de 3000 lei de la o persoana cu care m-am inteles sa-i dau o anumita dobanda pe luna. I-am restituit banii 3000, fara alti bani, iar ... (vezi toată discuția)