avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate ailenrocp

Activitate ailenrocp

[ link extern ]

despre ce este vorba in articol? ne schimba taxele sau ce?
azi am fost la anaf si doamna mi a spus ca nu se trece nici plata anticpata nici efectivul impozit realizat in registru.
imi puteti spune 329B ce este cu ea? Eu depun de ani de zile declaratii si doamna de la Adm financiara nu mi a cerut -o niciodata. Asta e o noutate..dar se pare ca e foarte interpretabil.. eu am depus de ex. 200 si 220 obligatoriu, fie ca am facut ceva fie ca nu...f ciudat aceste diferente de aplicareinterpretare a legii multumesc
mariana, sincer mi se pare suspect sa dai imputernicire sa taie facturi in numele tau.... eu zic sa intrebi la administratia financiara direct. intreba unde sunt inspectorii pt pfa. cu alte cuvinte ei pot incarca ce plati vor pe cui ul dvs...
astazi cei de la Adm Financiara care s au uitat in regsitrul meu (pfa consulatanat marketing sistem real fara tva) mi au spus ca plata impozitelor atat "estimat cat si realizat" NU se trec in registru. deci au zis o cei care stiu... pt ca si eu am facut aceasta greseala
eu am primit acasa decizie de la minister finante, agentia nationala de adm fiscala o decizie de plata contributii de asigurari sociale sanatate pe ultimii ani de activitate pfa.nici eu nu stiam. dar dupa m-am dus la casa de sanatate unde se face un contract in calitate de pfa si te trec ei acolo la o cota. eu nu am mai apicat sa finalizez momentan. dar o sa reiau procedura ca se pare ca sanatatea trebuie obligatoriu platita si ca PFA.
Intrebare: sunt PFA consultanta marketing, neplatitor de tva. am mai multe nelamuriri, iar diversele forumuri sau chiar ce am citit in lege pare contradictoriu.O prietena contabila m-a ajutat sa tin contabilitatea dar cand am ajuns la adm.financiara, surpriza mi-au spus ca nu este ok... de unde inteleg ca , contabilitatea PFA nu e la fel ca la restul.. si atunci:

1.Este adevarat ca am nevoie doar de "registru jurnal incasari si plati "14-1-1/b?
2.Este adevarat ca nu am nevoie de "registru de casa:" 14-4-7a"?
3.Este adevarat ca plata impozitului nu se inregistreaza in jurnal? ci doar plata CASS si cas?