Tatal meu in 2013 a testat prin testament olograf intreg patrimoniul sau fratelui lui, transmitind testamentul tot fratelui la pastrare. Apoi peste un timp tatal meu a revocat acest testament in pezenta a doi martori, si l-a rugat pe fratele lui sa distruga testamentul. Dupa ce tatal meu a decedat , fratele sau a depus la notar declaratie de acceptare a mostenirii , prezentind testamentul care urma sa il distruga. Eu consider ca testamentul dat este nul, deoarece ultima vointa a tatalui meu a fost de a revoca testamentul prin distrugerea lui, insa vointa a nu a fost realizata din vina fratelui.
Spunetimi va rog frumos ce pot face eu acuma? vreau sa ma adresez in instanta si nu stiu cum ar trebui sa fie cererea de chemare in judecata,ce ar trebui sa contina, si daca am vreo sansa sa declar tetsamentul nul
conform Codului familiei sotul nu poate intenta actiune de desfacere a casatoriei fara acordul sotiei in timpul sarcinii acesteia,si in decursul unui an dupa nasterea copilui.
El a fost limitat de catre instanta de judecata in capacitatea de exercitiu in urma consumului abuziv de alcool inrautatind situatia materiala a familiei sale,asupra sa instituinduse curatela. Acuma vrea sa depuna cerere de desfacere a casatoriei in instanta,ce va face instanta , va accepta cererea data? ce vreau sa zic : are vreo importanta faptul ca e limitat in capacitatea de exercitiu ?
Buna ziua! Ma poate ajuta cineva.
Poate o persoana limitata in capacitatea de exercitiu sa depuna cerere de desfacere a casatoriei ? sotia nu este insarcinata.
Multumesc frumos de raspuns. Dar in cazul in care actiunea este depusa impotriva unei persoane despre care din esenta cauzei si din materialele anexate la cerere este evident ca nu este pirit ? Ce va face instanta?
Cerere de chemare in judecata privind restituirea unei sume de bani care rezulta dintr-un inscris simplu (recipisa) este depusa de o persoana declarata decedata cu 2 luni in urma.
Intrebare : ce actiuni procesuale va efectua instanta ? Va scoate cererea de pe rol, sau o va accepta ? ce se intimpla cu o astfel de cerere ?