avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Desfacerea casatoriei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Desfacerea casatoriei

Buna ziua! Ma poate ajuta cineva.
Poate o persoana limitata in capacitatea de exercitiu sa depuna cerere de desfacere a casatoriei ? sotia nu este insarcinata.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:20, 23 Ianuarie 2015
La ce va referiti concret? Si ce daca nu e însărcinată?
conform Codului familiei sotul nu poate intenta actiune de desfacere a casatoriei fara acordul sotiei in timpul sarcinii acesteia,si in decursul unui an dupa nasterea copilui.
El a fost limitat de catre instanta de judecata in capacitatea de exercitiu in urma consumului abuziv de alcool inrautatind situatia materiala a familiei sale,asupra sa instituinduse curatela. Acuma vrea sa depuna cerere de desfacere a casatoriei in instanta,ce va face instanta , va accepta cererea data? ce vreau sa zic : are vreo importanta faptul ca e limitat in capacitatea de exercitiu ?
Doamna, codul familiei e abrogat de 3.5 ani , iar paragraful ce il citati dvs nici nu cred ca a existat vreodata.
Iar daca vrea, va divorta. Important e sa fie treaz in fata instantei.
Limitat a fost in ce priveste bunurile.
Dar asta ar fi o chestie buna sa ii fie acceptata cererea.. nu inteleg de ce sotia ar vrea sa stea cu astfel de specimen, mai ales ca sotul vrea divortul.
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea casatoriei unei minore niculaucarmen niculaucarmen pentru desfacerea casatoriei cu o minora, de 17 ani, dupa o luna de casnicie, din culpa sotului (comportament agresiv),trebuie sa isi dea acordul si mama ... (vezi toată discuția)
Buna seara VaLyBr VaLyBr Am si eu o problema cu actuala sotie, eu sunt din Braila dar sunt casatorit cu ea in judetul Arad, acum am locatie acolo ca mi`am schimbat buletinul, acum vrem ... (vezi toată discuția)
Divorț ethel ethel Bună seara, Un cuplu vrea să divorțeze. Soțul vrea să înainteze cererea de divorț, dar soția nu este de acord. Dacă în fața notarului soția nu ... (vezi toată discuția)