Da aveti sansa mare. Introduceti o actiune in petetiune de ereditate la instanta competenta.
DOMNULE PREŞEDINTE,
Subsemnatul(a),_, domiciliat(ă) în_, formulez
ACŢIUNE ÎN PETIŢIUNE DE EREDITATE,
împotriva părâtului(ei)_, domiciliat(ă) în_pentru:
1) a se constata preferinţa titlului meu de succesor al defunctului(ei)_, decedat(ă) la_, în_, faţă de acela al părâtului(ei), care este un(o) moştenitor (oare. aparent(ă);
2) anularea certificatului de moştenitor nr._din data de_eliberat de notarul public_Judeţul_, prin care pârâtul(a) este considerat(ă) unic moştenitor (oare);
3) obligarea pârătului(ei) să-mi restituie bunurile succesorale, cât şi la restituirea fructelor, în valoare de fiind de rea-credinţă.
De asemenea, vă rog să obligaţi pe părât(ă) să-mi plătească cheltuielile de judecata pe care le voi face cu acest proces.
Motive:
În fapt, la data de_a decedat tatăl meu_, care a fost frate cu pârătul(a).
În momentul decesului tatălui meu şi până la data de eu m-am aflat în străinătate, internat în sanatoriul_, neavând cunoştinţă de decesul tatălui meu.
Părâtul(a) a făcut cerere de deschidere a succesiunii tatălui meu, în care s-a trecut ca unic(ă) moştenitor(oare. a succesiunii şi a obţinut certificatul de moştenitor citat, în temeiul căruia a intrat în posesia bunurilor succesorale.
Părătul(a) a ascuns faptul că eu sunt adevăratul moştenitor al tatălui meu.
Am cerut părâtului(ei) să-mi recunoască calitatea de unic moştenitor al tatălui meu şi să-mi predea toate bunurile succesorale, dar a refuzat. De aceea, mă văd obligat(ă) să chem în judecată pe părât(ă) pentru:
1) a se constata preferinţa titlului meu de succesor al defunctu-lui(ei)_, faţă de al pârătului(ei) care este moştenitor(oare. aparent(ă);
2) anularea certificatului de moştenitor eliberat pârătului(ei);
3) a fi obligat să-mi restituie bunurile succesorale şi să-mi restituie contravaloarea fructelor, în valoare de_, fiind de rea-credinţă.
în drept, îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 650 C. civ.
Dovada acţiunii o fac cu acte, cu interogatoriul părâtului(ei) şi cu declaraţiile martorilor:_.
Depun acţiunea în dublu exemplar pt. a se comunica pârâtului odată cu citaţia, chitanţa de plată a taxei de timbru în valoare de_lei şi timbrul judiciar în valoare de_lei.
Data depunerii_
Semnătura_
DOMNULUI PREŞEDINTE AL JUDECĂTORIEI_
Detalii:
[ link extern ]