avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire testamentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire testamentara

Tatal meu in 2013 a testat prin testament olograf intreg patrimoniul sau fratelui lui, transmitind testamentul tot fratelui la pastrare. Apoi peste un timp tatal meu a revocat acest testament in pezenta a doi martori, si l-a rugat pe fratele lui sa distruga testamentul. Dupa ce tatal meu a decedat , fratele sau a depus la notar declaratie de acceptare a mostenirii , prezentind testamentul care urma sa il distruga. Eu consider ca testamentul dat este nul, deoarece ultima vointa a tatalui meu a fost de a revoca testamentul prin distrugerea lui, insa vointa a nu a fost realizata din vina fratelui.
Spunetimi va rog frumos ce pot face eu acuma? vreau sa ma adresez in instanta si nu stiu cum ar trebui sa fie cererea de chemare in judecata,ce ar trebui sa contina, si daca am vreo sansa sa declar tetsamentul nul
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:13, 31 Ianuarie 2015
Da aveti sansa mare. Introduceti o actiune in petetiune de ereditate la instanta competenta.
DOMNULE PREŞEDINTE,
Subsemnatul(a),_, domiciliat(ă) în_, formulez
ACŢIUNE ÎN PETIŢIUNE DE EREDITATE,
împotriva părâtului(ei)_, domiciliat(ă) în_pentru:
1) a se constata preferinţa titlului meu de succesor al defunctului(ei)_, decedat(ă) la_, în_, faţă de acela al părâtului(ei), care este un(o) moştenitor (oare. aparent(ă);
2) anularea certificatului de moştenitor nr._din data de_eliberat de notarul public_Judeţul_, prin care pârâtul(a) este considerat(ă) unic moştenitor (oare);
3) obligarea pârătului(ei) să-mi restituie bunurile succesorale, cât şi la restituirea fructelor, în valoare de fiind de rea-credinţă.
De asemenea, vă rog să obligaţi pe părât(ă) să-mi plătească cheltuielile de judecata pe care le voi face cu acest proces.
Motive:
În fapt, la data de_a decedat tatăl meu_, care a fost frate cu pârătul(a).
În momentul decesului tatălui meu şi până la data de eu m-am aflat în străinătate, internat în sanatoriul_, neavând cunoştinţă de decesul tatălui meu.
Părâtul(a) a făcut cerere de deschidere a succesiunii tatălui meu, în care s-a trecut ca unic(ă) moştenitor(oare. a succesiunii şi a obţinut certificatul de moştenitor citat, în temeiul căruia a intrat în posesia bunurilor succesorale.
Părătul(a) a ascuns faptul că eu sunt adevăratul moştenitor al tatălui meu.
Am cerut părâtului(ei) să-mi recunoască calitatea de unic moştenitor al tatălui meu şi să-mi predea toate bunurile succesorale, dar a refuzat. De aceea, mă văd obligat(ă) să chem în judecată pe părât(ă) pentru:
1) a se constata preferinţa titlului meu de succesor al defunctu-lui(ei)_, faţă de al pârătului(ei) care este moştenitor(oare. aparent(ă);
2) anularea certificatului de moştenitor eliberat pârătului(ei);
3) a fi obligat să-mi restituie bunurile succesorale şi să-mi restituie contravaloarea fructelor, în valoare de_, fiind de rea-credinţă.
în drept, îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 650 C. civ.
Dovada acţiunii o fac cu acte, cu interogatoriul părâtului(ei) şi cu declaraţiile martorilor:_.
Depun acţiunea în dublu exemplar pt. a se comunica pârâtului odată cu citaţia, chitanţa de plată a taxei de timbru în valoare de_lei şi timbrul judiciar în valoare de_lei.
Data depunerii_
Semnătura_
DOMNULUI PREŞEDINTE AL JUDECĂTORIEI_

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Donatie disimulata maria554 maria554 La moartea mamei lor, fratele tatalui meu a devenit unic succesor prin neprezentarea tatalui meu la succesiune .Partea din mostenire care i s-ar fi cuvenit ... (vezi toată discuția)
Testament Lav_28 Lav_28 Buna ziua, Va rog să mă ajutati in situația: Mătușa mea (fara copii, sot decedat, părinți decedati) mi-a lăsat intr-un testament incheiat la notar ... (vezi toată discuția)