avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate basarabionut

Activitate basarabionut

Buna ziua.
Detin un i.i. dezmembrari auto,cu autorizatiile aferente,R.A.R.MEDIU,POLITIA FURTURI AUTO...etc etc,vreau sa va spun ca in momentul de fata ne lovim de legislatia in vigoare a mediului care cer rapoarte pentru fiecare piesa vanduta:sa fie cantarita,de la ce auto este,ce culoare are auto,ce serie de sasiu rae auto respectiv,cate kg au mai ramas in greutatea auto dupa vanzarea piesei/pieselor,cui am vandut-pers juridic/fizica,de ce nu ies kg masinii in dupa la desurile produse din dezmembrarea acestuia cu kg date de producator....si multe altele.
Intrebarea mea este daca pot face cumva legal trecerea de la i.i dezmembrari in S.C. piese auto import sh sau alta forma legala dar sa nu aiba legatura cu raportarea catre garda de mediu ??? eu masinile le cumpar de pe piata romaneasca de la dif vanzatori fizici,contract vanzare-cumparare,copie c.i.+cartea masinii,ce ar trebuie sa fac cu stocul de piese+autoturismele din parc inainte de trecerea catre alta forma(in princpiu cea descrisa mai sus)
Va multumesc anticipat.
Discuție Asociere in ii
Buna ziua si va multumesc pentru toate raspunsurile date pina acum.
Va mai adresez o intrebare:
Sunt i.i. vreau sa va intreb daca se poate face o asociere cu cineva in contextul actualei desfasurari de activitate,care sa fie valabila si in acte,mentionez ca persoana care imi este asociat in momentul de fata(nelegal,eu fiind calificat in activitatea ce o desfasuram,dezmembrari auto)) munceste ca si ofiter in politia de frontiera,daca ar face un curs de mecanic s-ar putea face o asociere intre noi?
Sau ei nu au voie sa detina sau sa fie asociat in orice afacere?
Sau daca isi da demisia cum putem sa ne asociem,dar sa raminem tot pe i.i.???
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Amenda garda de mediu
Va multumesc pentru raspunsurile prompte si la obiect.
Sa aveti o zi buna.
Răspuns la discuția Amenda garda de mediu
Faza este ca eu am autorizatia de functionare din februarie 2015,dar legal pina nu am toate autorizatiile la mina nu trebuie sa functionez,nu?deci eu practic nu pot functiona,momentan sunt in amenajari spatii depozitare piese..etc etc...deci daca cei de la garda de mediu vin in control nu ma pot amenad doar ca nu am autorizatia de la furturi auto si implicit de la RAR?
Ca nu mie frica de nimeni decit de mediu,deocamdata.
Va multumesc.
Buna seara.
Am un ii pe dezmembrari auto,mi-a iesit autozatia de mediu si pe data de 3 octombrie imi expira cele 90 de zile in care ar fi trebuit sa merg la politia furturi auto sa iau si de acolo nu stiu ce autorizatie dupa care sa merg la RAR sa depun toate actele pentru autorizare RAR,am depus actele la politia furturi auto in data de 10.09.2015 dar nu stie nimeni exact cit dureaza procedura de la politia furturi auto,acum problema mea este daca sunt pretabil la amenda din partea garzii de mediu datorita aminarii cu politia furturi auto,pentru ce as putea fi amendat si cat ar fi amenda,?
Va multumesc anticipat pentru raspuns(-uri).
Discuție coduri CAEN
Buna ziua.
Incerc sa imi deschid o Intreprindere Individuala cu urm.codurile caen : 4677 si 3831,in incidenta acestor coduri intra si dezmembrarea auto,intrebarea mea este DACA IMI TREBUIE AUTORIZARE R.A.R pentru ele,sau daca trebuie sa ma autorizez eu R.A.R in diploma mea de scoala profesionala scrie MECANIC MOTOARE TERMICE.
Am demarat deja actele pt autorizatie functionare,mediu,fisc...acum asteptam.

Aa multumesc anticipat pentru raspuns(-uri).

Cu stima BASARAB IONUT.