avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate malinched

Activitate malinched

In curtea in care locuiesc traim 2 vecini. Casa noastra a fost lipita de cea a vecinului.
Acesta a daramat-o fara sa obtina acceptul meu. Mai tarziua, am aflat ca vecinul meu din curte a semnat la notar acceptul pentru daramarea casei. Cel care a daramat casa a declarat la notar ca eu nu sunt disponibil deoarece nu ma aflu in tara (acest lucru nu este corect).
Casa a fost daramata iar la noi in casa au aparut crapaturi.
Acum am aflat ca a fost, din nou, la notar si a dat declaratie pentru constructia casei. De data aceasta nici vecinul de la fata nu a semnat acceptul, deoarece vrea sa construiasca noua casa lipita de noi.
Acum vecinul nostru se pregateste de constructia casei. Din cate am inteles, din discutiile purtate vrea ca noua casa sa fie lipita de a noastra.
Nici eu, nici vecinul meu din curte nu suntem de acord deoarece casa este batraneasca si deja, in urma daramarii, este plina de crapaturi.
Pentru a obtine autorizatia de constructie a dat la notar noi declaratii din care rezulta ca suntem plecati din tara.
Avand in vedere cele de mai sus as dori sa stiu care este calea legala pentru a nu construi casa lipita de noi.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Casa vecina daramata
Multumesc pentru ajutor!
Buna ziua,
Locuiesc intr-o casa tip vagon. Aceasta casa este impartita in trei locuinte, fiecare avand cate un proprietar. Spatele casei noastre a fost lipita cu o alta. Aceasta a fost cumparata iar noul proprietar a daramat-o.
Inante de demolare, impreuna cu unul din vecinii mei din curte, a fost la notar si a obtinut acordul acestuia pentru demolare si constructie. De asemenea, a dat declaratie pe propria raspundere ca nu poate sa ma gaseasca, sa imi dau acordul, deoarece sunt plecat din tara. Acest lucru este total fals.
Acum, dupa demolare, casa in care locuiesc s-a umplut de crapaturi si, in plus, lucratorii refuza sa repare si sa tencuiesc peretele care a ramas in urma demolarii.
As dori sa stiu daca este obligatia lor sa repare si sa tencuiasca acest perete exterior, din curtea lor.
De asemenea, crapaturile aparute in urma demolarii nu ar trebui reparate tot de ei?
Care este calea legala in care pot face acest lucru. Am incercat sa vorbesc cu ei dar, din ceea ce vad, nu voi reusi sa ma fac inteles.