Buna ziua,
Intre anii 1995-2001 am beneficiat de o serie de prime (trimestriale, de tinuta, de vacanta).
In vederea intocmirii dosarului de pensie, am solicitat de la locul de munca, adeverinte cu veniturile, sporurile si primele pentru care s-a platit CAS.
Adeverinta eliberata mentioneaza ca pentru veniturile din prime nu a fost platit CAS.
M-ar interesa care a fost legislatia in vigoare intre anii 1995-2001 cu privire la asigurarile sociale de stat, respectiv pentru ce venituri angajatorul era obligat sa plateasca CAS-ul.
In conditiile in care unor colegi le-au fost eliberate adeverinte conform carora a fost platit CAS-ul pentru toate veniturile, iar altora ca nu a fost platit, toti facand parte din aceeasi organizatie, concluzia este ca undeva este o greseala.
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Intre anii 1995-2001 am beneficiat de o serie de prime (trimestriale, de tinuta, de vacanta).
In vederea intocmirii dosarului de pensie, am solicitat de la locul de munca, adeverinte cu veniturile, sporurile si primele pentru care s-a platit CAS.
Adeverinta eliberata mentioneaza ca pentru veniturile din prime nu a fost platit CAS.
M-ar interesa care a fost legislatia in vigoare in 1995 cu privire la asigurarile sociale de stat, respectiv pentru ce venituri trebuia sa fie platit CAS-ul.
Multumesc anticipat.
Multumesc mult pentru promptitudine.
As mai vrea sa va intreb daca la limita varsta (in cazul meu 60 ani si 3 luni) la recalcularea pensiei (din penalizata in completa) se adauga si punctajul rezultat din stagii asimilate (anii de faculate la zi)
Buna ziua,
Sunt nascuta in 07.12.1955 si la 01.03.2015 voi inceta activitatea. Pentru pensionare la limita de varsta ar fi trebuit sa muncesc pana in 07.03 2016. Intrebarea mea este: Cand pot depune dosarul de pensionare pentru a avea penalizare 9% (un an) la 01.03.2015, cand incetez activitatea sau trebuie sa astept depunerea dosarului pana pe 07.03.2015.
Multumesc anticipat.