Stimate domn,
Ma bucur, ca intr-o tara plina de griji si probleme, am reusit sa va fac sa radeti. Intrebarea a fost adresata din partea unei persoane fara cunostinte de specialitate, catre un forum cu oameni specializati in domeniu. Oricum multumesc.
Poate puteti sa imi spuneti ce inseamna:
"Art. 453
Cazurile de revizuire
(1) Revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive, cu privire la latura penală, poate fi cerută când:
a) s-au descoperit fapte sau împrejurări ce nu au fost cunoscute la soluţionarea cauzei şi care dovedesc netemeinicia hotărârii pronunţate în cauză; "
Fapte sau imprejurari noi, ce nu au fost cunoscute, nu credeti ca acordul de mediere, reprezinta , un element nou??? Care nu a fost luat in calcul la momentul hotararii??
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta:
- sentinta definitiva din 2014, fapte savarsite pe vechiul cod penal, dar judecate pe noul cod penal. Pedeapsa 3 ani cu suspendare, pentru fapte de inselaciune, cu prejudiciu cauzat partii civile. La acel moment, nu a fost incheiat acord e mediere.
Intrebare este, acum se poate face cerere de revizuire? Intrucit a aparut un element nou, care la momentul sentintei, nu exista. Acel element fiind acordul de mediere, cu partea civila.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Este vorba de un dosar de inselaciune art 244. Inainte de a primii teremenul de fond, s-a facut medierea. Mai exact, am fost retinut 5 luni de zile, iar la termenul de verificare al masurii arestarii art 207, a fost depusa medierea la dosarul cauzei. Acest lucru a schimbat masura arestului preventiv, cu controlul judiciar. Acum dupa o luna de zile , a fost stabilit termenul de fond. Inrebarea mea este, acum la primul teremen de fond se va lua in considerare medierea, si se va stabilii un nou termen de fond, pentru a se inlatura fapta? Daca da, cat poate dura stabilirea unui nou termen de fond. Va multumesc
Buna seara,
Am primit o citatie, in calitate de martor. Va rog sa ma lamuriti ce inseamna, mai exact urmatoarea expresie :" citat in calitate de martor, in cauza privind infractiunea denumita marginal " abuzul de incredere prin fraudarea creditorilor", prev de art. 239 cp."
Buna seara, imi puteti motiva si de ce ? pentru ca in art 132 alin 1 din codul penal, nu este specificat pentru care dintre infractiunii face referire impacarea.