avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate IleaM

Activitate IleaM

Buna ziua
As dori sa știu dacă se retine C.A.S din indemnizația de îngrijire copil ?
Dacă nu se retine de la ce instituție as putea obține un document precum ca nu plătesc C.A.S pe teritoriul României pe perioada cât beneficiez de aceasta indemnizație.
Mulțumesc
Maria Ilea
Eu am cumparat cele doua proprietati pe numele mamei EU fiind in divort/partaj. Mama mea este vaduva. Acum aceste proprietati cumparate de mine pe numele mamei as vrea sa nu le impart cu fratele in caz de deces al mamei. Ce modaliati legale ar fi din moment ce partajul meu nu este definitivat sa le trec pe numele meu si in eventualiatea decesului mamei sa le impart cu fratele meu? testamentul ar fi cel mai plauzibil .?
va multumesc
Am doua propietati cumparate pe numele mamei, fiind in divort/partaj cu sotul.
As vrea sa ma asigur ca aceste propieteti imi vor ramane mie fara sa la impart cu fratele in eventualiatatea decesului mamei. Cum divortul/patajul va dura ani ce fel de acte ma saftuiti sa-mi faca mama pe aceste proprietati, donatie, testament? Ce acte notariale ar fi indicate ca fratale a nu le poata ataca in instanta si in acelasi timp ca sotul sa nu le poata aduce la partaj?
va multumesc.
Răspuns la discuția Evacuarea concubinei
Aceasta actiune de evacuare se face la tribunal sau la politie ? Imi trebuie avocat? Cat dureaza aceasta actiune din expeienta dumneavoastra ?
Deci cu alte cuvinte ne trebuie o hotarate judecatoaresca s-o putem evacua pe aceasta femeie.
Răspuns la discuția Evacuarea concubinei
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra, referitor la spartul usii. Dar nu sunt lamurita care sunt pasii de urmat dupa succesiune pentru a o evacua pe concubina tatalui.
Dupa decesul tatalui meu la inceputul anului 2015, eu si fratale meu i-am cerut concubinei cheile de la garsoniera tatalui, aceasta refuzand sa le dea. Mentionez ca tatal meu nu a fost casatorit cu aceasta dna si nici nu i-a facut vreun act pe numele ei legalizat notarial, banuiesc ca are totusi mutatie acolo locuind impreuna de 10 ani (daca este important acest detaliu).
Acum eu cu fratele, nu am reusit inca sa facem succesiunea, eu find plecata din tara momentan.Va intreb care sunt pasii legali de urmat s-o evacuam pe aceasta femeie din garsoniera tatalui. Daca ar merge fratele si ar sparge usa/schimba iala, ce implicatii are avea?
Multumesc anticipat ptr raspuns