Am doua propietati cumparate pe numele mamei, fiind in divort/partaj cu sotul.
As vrea sa ma asigur ca aceste propieteti imi vor ramane mie fara sa la impart cu fratele in eventualiatatea decesului mamei. Cum divortul/patajul va dura ani ce fel de acte ma saftuiti sa-mi faca mama pe aceste proprietati, donatie, testament? Ce acte notariale ar fi indicate ca fratale a nu le poata ataca in instanta si in acelasi timp ca sotul sa nu le poata aduce la partaj?
va multumesc.
Daca proprietatile au fost cumparate pe numele mamei in timpul casatoriei atunci acestea sunt bunri comune ale sotilor si nu va poate lasa nimic prin donatie, testament sau vanzare fara acordul sotului. In cazul decesului mamei proprietatile vor intra in masa succesorala.
Eu am cumparat cele doua proprietati pe numele mamei EU fiind in divort/partaj. Mama mea este vaduva. Acum aceste proprietati cumparate de mine pe numele mamei as vrea sa nu le impart cu fratele in caz de deces al mamei. Ce modaliati legale ar fi din moment ce partajul meu nu este definitivat sa le trec pe numele meu si in eventualiatea decesului mamei sa le impart cu fratele meu? testamentul ar fi cel mai plauzibil .?
va multumesc
Acum se intelege mai bine, virgula a schimbat sensul frazei intelegandu-se ca mama este in divort!
Intelegem ca sotul dvoastra nu are cunostinta de achizitia pe care ati facut-o in numele mamei. Se pare ca nici fratele. Sotul nu are niciun drept daca mama va face donatie sau vanzare, se considera a fi bun propriu si nu pot face parte din partaj. Donatia si testamentul pot fi atacate de frate asa ca singura varianta edte vanzarea cu clauza de intretinere.
Mama dvs va poate face contract de intretinere in schimbul celor doua proprietati.Fratele nu trebuie sa stie de acest contract ca sa-l atace .Dupa decesul mamei ,fratele nu mai poate ataca contractul si proprietatile va revin dvs. Sau vi le poate vinde inapoi cu contract v-c dupa ce divortati legal.