Bună ziua, nu se poate obține certificatul de constatare a nașterii decât dacă sunteți căsătorit, dacă nu sunteți ia este singura care îl poate ridica.
Vorbim mai multe pe privat!
Deci declaratia data in fata ofiterului nu e buna ca nu e si mama sa isi dea acordul, dar daca o dati in fata altuia ( notarului) si ajunge apoi la el, e buna in aceleasi conditii- fara sa fi fost mama sa isi dea acordul. Mare ti-e gradina..:slap:
Așai, dar câți sunt pe lângă...
Cu toate ca Codul fam. îmi dă dreptate!
Cunosc toate aceste date, am fost la starea civilă și la fel mau sfătuit și ei.
Problema e că nu găsesc un notariat să accepte fără certificatul de naștere, eu o să mai caut!
Vă mulțumesc
În urma unui proces "tulburare de posesie' pe care l-am câștigat, am obținut cheltuieli de judecată în valoare de 1750 de lei.
Perdantul nu are de unde să îmi restituie această sumă, întrucât nu lucrează și locuiește la mama lui.
Întrebarea mea este am vrio șansă să îmi recuperez banii, prin executare silită?
Vă mulțumesc
Vă mulțumesc domnule moderator. Am încercat la notariat dar am fost refuzat, întrucât nu am certificatul de naștere. Voi încerca la starea civilă și le voi solicita motivarea recunoașterii.
Stoica Ioana,
Vă mulțumesc doamnă avocat, știu asta dar peste tot unde am încercat mia fost solicitat certificatul de naștere iar unea ori chiar prezența mamei copilului.
Ce părere aveți?
Buna seara
În primul rând vă mulțumesc pentru tot ce faceți!
Vreau sa deschid o acțiune de recunoaștere a paternității împotriva fostei mele concubine, de oarece vreau să îmi recunosc copilul rezultat în urma acestei relații.
Ia refuză, am încercat la Starea civilă și la diverse notariate dar am fost refuzat întrucât este nevoie de prezența mamei copilului la Starea civilă, iar la notariat am nevoie de certificatul de naștere.
Menționez că mama copilului este necăsătorită dar momentan are o altă relație și este posibil ca actualul să recunoască copilul.
Vă adresez următoarele întrebări:
-unde se deschide acțiunea (referindu-mă la faptul că nu locuim în același județ)?
-este absolut necesar să fiu reprezentat de un avocat?
-care este onorariu domnului avocat (informativ vorbind)?
-costurile generale (taxe judiciare, de timbru, diverse expertize gen ADN)?
- și nu în ultimul rând cine plătește cheltuielile de judecată?
În speranța că mă veți ajuta cu cât mai multe informații, vă mulțumesc din suflet
Cu deosebită stimă