avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate quze

Activitate quze

Buna seara.

De ceva vreme, am tot primit, aproximativ 2 amenzi din Germania de trafic, pt o masina pe care am vandut-o acum 3-4 ani (radiata de la financiar). Bineinteles ca propietarul nu a binevoit sa o inmatriculez intre timp. De iesit cu ea din tara, nici nu vreau sa imi imaginez cum a reusit...

Ce pot face in aceasta situatie, incat sa nu imi mai vina absolut nici o amenda pe nedrept? Am mai platit intre timp vreo 2-3 amenzi de rovinieta...

Ce pot face cu amenzile pe care le-am primit deja, in special cele din Germania, incat sa nu le platesc?
Va multumesc pentru raspuns.

In acest caz, voi avea dreptul sa propun un plan pentru acoperirea prejudiciului? Nu dispun de toata suma necesara.
Buna seara,

Acum cca 3 ani am lovit un auto din care au rezultat doar daune materiale. In aceea zi, nu aveam RCA valabil. Pagubitul avea Casco la o firma de asigurare auto X, si implicit si-a rezolvat dauna, prin Casco. Acum sunt dat in judecata de firma de asigurare pt recuperare prejudiciu.
Problema pe care o am e ca nu am fost contactat pana acum, de catre firma, pentru o intelegere in termeni amiabili iar acum imi cer si cheltuieli de judecata (la care nu am fi ajuns daca as fi fost contactat, pt ca imi recunosc vina si sunt dispus sa platesc).
Mai pot face ceva in situatia asta?
Am termen 25 de zile pt a depune o intampinare la Judecatoria sect 6.
Pe site vad ca apare:
"DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE CUNOSCAND PREVEDERILE ART. 474 COD PENAL, POTRIVIT CAREIA CONTRIBUABILUL NU MAI ESTE DETINATORUL MIJLOCULUI DE TRANSPORT) (original);"

O sa ma duc sa intreb si local ca sa ma asigur!

Multumesc!
Cum a sugerat cineva mai sus:

"declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept bunul mobil urmare a instrainarii acestuia"

Si ma voi ruga, candva, cineva, care a intrat in posesia masinii care inca este pe numele meu, sa aiba nevoie de mine.
Va multumesc! Voi plati datoriile si o voi lua ca pe o lectie de viata
Va multumesc mult tuturor pentru raspunsuri!
Daca l-as actiona in judecata, ce se intampla pe durata procesului cu creantele de la administratia financiara? Deasemenea, care sunt sansele de castig cat si perioada de judecata?
Va intreb aceste lucruri pentru ca ma gandesc daca datoriile se tot aduna, la un moment dat ei imi pot pune poprire pe conturile personale iar acest lucru nu m-ar ajuta deloc.

Va multumesc!
Da, mai am un exemplar
Buna ziua,

Am si eu nevoie de putin ajutor.
Acum cca 2 ani, am vandut un autoturism cu contract de vanzare-cumparare unui individ. Cu individul trebuia sa ma intalnesc zilele urmatoare pt a scoate masina de la Administratia Financiara de care apartin. Acest lucru nu s-a intamplat, pentru ca nu am mai dat de el. Evident in toata problema este vina mea, pentru ca i-am lasat toate actele masinii.
Intre timp (masina avand un motor de 3000cmc ~ 2200 lei impozit pe an) datoriile s-au adunat, in prezent ajungand la o suma considerabila de cca 7000 lei (impreuna si cu ceva amenzi neplatite + dobanzi).
Eu imi recunosc vina dar intrebarea mea este daca mai am ce face in acest caz?

Va multumesc anticipat!