avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Masina ne-radiata de la Administratia Financiara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Masina ne-radiata de la Administratia Financiara

Buna ziua,

Am si eu nevoie de putin ajutor.
Acum cca 2 ani, am vandut un autoturism cu contract de vanzare-cumparare unui individ. Cu individul trebuia sa ma intalnesc zilele urmatoare pt a scoate masina de la Administratia Financiara de care apartin. Acest lucru nu s-a intamplat, pentru ca nu am mai dat de el. Evident in toata problema este vina mea, pentru ca i-am lasat toate actele masinii.
Intre timp (masina avand un motor de 3000cmc ~ 2200 lei impozit pe an) datoriile s-au adunat, in prezent ajungand la o suma considerabila de cca 7000 lei (impreuna si cu ceva amenzi neplatite + dobanzi).
Eu imi recunosc vina dar intrebarea mea este daca mai am ce face in acest caz?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:45, 28 Ianuarie 2015
Aveti varianta fie sa staruiti sa contactati persoana careia ati vandut autoturismul,fie sa incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept bunul mobil urmare a instrainarii acestuia
In baza declaratiei notariale autoritatea fiscala poate dispune radierea auto la cererea dvs -conditiont de achitarea tuturor debitelor in urmarire
mai aveti un exemplar dupa contract?
Da, mai am un exemplar
Va trebui sa il actionati in judecata, introducand in cauza si pe cei de la serviciul inmatriculari auto sa solicitati ca instanta sa dispuna radierea de pe numele dvs si sa-l oblige sa va plateasca impozitul si amenzile de la data vanzarii si sa-l oblige sa perfecteze vanzarea inmatriculand-o pe numele lui
Va puteti inspira din speta din link, adaptand-o situatiei dvs, sunt de parere ca v-ar trebui un avocat.

[ link extern ]
Va multumesc mult tuturor pentru raspunsuri!
Daca l-as actiona in judecata, ce se intampla pe durata procesului cu creantele de la administratia financiara? Deasemenea, care sunt sansele de castig cat si perioada de judecata?
Va intreb aceste lucruri pentru ca ma gandesc daca datoriile se tot aduna, la un moment dat ei imi pot pune poprire pe conturile personale iar acest lucru nu m-ar ajuta deloc.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism Madalina388 Madalina388 Am o problema mai ciudata... Fiica mea, a mostenit in urma decesului tatalui ei un autoturism care exista doar in acte. Acel autoturism (Dacia 1300 veche de ... (vezi toată discuția)
Masina instrainata fara acte simocris1 simocris1 acum 5 ani am vandut o masina unor prieteni fara nici o chitanta de mana sau alt act, iar eu de buna credinta am dat toate actele masinii , urmand ca in decurs ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori sa va întreb și dacă ma puteți ajuta ... cornelescule cornelescule Bună ziua. As dori sa va întreb și dacă ma puteți ajuta cu o soluție la următoarea problema. Fiul soției mele a cumpărat o mașină și am fost de ... (vezi toată discuția)