avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua. As dori sa va întreb și dacă ma puteți ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua. As dori sa va întreb și dacă ma puteți ajuta ...

Bună ziua. As dori sa va întreb și dacă ma puteți ajuta cu o soluție la următoarea problema. Fiul soției mele a cumpărat o mașină și am fost de acord sa o trec pe numele meu ca să nu plătească din câte am înțeles asigurare mai mare, după un timp el a vândut masina tot el a luat banii iar eu plătesc impozit de doi ani de zile pe masina pe care el a vândut-o!!!!! I-am tot spus sa vorbească cu persoana căreia ia vândut masina sa o trecând pe numele lui dar vad ca nimic nu se întâmplă!! Eu am de la acea masina doar cartea de identitate, va rog frumos să-mi spuneți sau să-mi dați un sfat cu sa fac sa o radiez de pe numele meu ca să nu mai plătesc impozit pentru alta persoana!! Va mulțumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:07, 12 Martie 2023
Nu exista posibilitatea radierii, trebuie sa predati numerele.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Precizarile dv sunt neclare
Daca dv figurati drept proprietar bun mobil in ce conditii fiul dv a instrainat vehicolul,in lipsa certiifcatului fiscal obligatoriu de depus la incheierea documentelor de vanzare cumparare ?
Initial verificati la asigurator pe ce nume figureaza asigurarea auto
Daca figurati dv titular contract de asigurare auto,informati asiguratorul ca nu mai detineti vehicolul care a fost instrainat
In baza Art. 8 al Ordinului 1501/2006,
la semnarea contractului de vanzare – cumparare ,au dreptul de a inscrie transmiterea dreptului de proprietate completand mentiunea “instrainat catre…” pe spatele certificatului de inmatriculare:

A fost completata rubrica speciala din talon?
Art 11 din OUG 195/2002,
“(10) Proprietarul sau detinatorul mandatat al unui vehicul este obligat sa solicite autoritatii competente inscrierea in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare a oricarei modificari a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, dupa caz, ale proprietarului, in termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea.”.

Conform art 101, neindeplinirea acestor obligatii
“constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni”. Practic, in cazul in care cumparatorul circula cu autoturismul dupa expirarea termenului de 30 de zile, acesta este pasibil de o amenda civila constand in 6-8 puncte de amenda

Exista varianta de solutionare radiere auto
Incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept bunul mobil,urmare instrainarii acestuia in anul X fara incheiere contract de vanzre cumparare,
In baza declaratiei notariale solicitati la autoritatea fiscala radierea auto pe proprie raspundere
Autoritatea fiscala urmeaza sa dispuna radierea auto dupa achitarea integrala a debitelor in evidenta
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainarea unei masini care la impozit a ramas tot la mine.ce pot face? luciamonica luciamonica Acum 2 ani am instrainat o masina.Urma ca in cateva luni sa vina sa obtina CF dar din pacate nu s-a intamplat asa masina ramanand la impozit si Politie tot ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism dupa ce a fost vandut in italia alinaion82 alinaion82 Buna seara! Am si eu o problema. Sunt in Italia de 3 ani, mi-am adus si masina dupa vreun an....am pastrat targa din Romania, ca sa nu platesc asigurarea ... (vezi toată discuția)
Masina instrainata fara acte simocris1 simocris1 acum 5 ani am vandut o masina unor prieteni fara nici o chitanta de mana sau alt act, iar eu de buna credinta am dat toate actele masinii , urmand ca in decurs ... (vezi toată discuția)