In urma solicitarii unui teren la Mosnita Noua, langa Timisoara ( dupa plangeri la Prefectura ) mi-a fost luata in considerare cererea, dar mi-a fost respinsa ( nu am avut punctajul necesar ).
Legea 15/ 2003 prevede critarii simple pentru atribuirea unui teren gratuit pentru tinerii pana in 35 de ani. Dar lasa la latitudinea autoritatilor locale, sa stabilireasca criterii suplimentare.
Considerati ca poate fi o forma de discriminare faptul ca:
1. Se acorda punctaj maxim pentru un cont in banca de 6000 Eur ( 15 puncte, fata de 3 puncte daca ai 3 copii.
2. Se acorda punctaj maxim ( 15 puncte ) daca vechimea domiciliului in localitate este de peste 25 de ani.
De ce cade accentul pe situatia financiara si nu pe starea civila ( 4 puncte - pentru casatorie ) studii postuniveristare si eu si sotie ( 0 puncte ) etc.
Credeti ca o plangere impotriva acestor criterii ar fi benefica ? Nu neaparat pentru mine, ci pentru alti tineri care nu au nici o sansa in fata celor bogati si instariti ( care nu au nevoie de terenuri gratis - si le pot cumpara ).
Doresc sa achizitionez in Timisoara, gradina unei case de aprox 200 mp pentru a construi in viitor o casa acolo. Este vorba despre o casa la curte comuna cu 4 apartamente. Casa pe care as construi-o, ar fi al 5-lea apartament? Ce ar trebui sa iau in considerare ? Legislatia da voie ca un teren de gradina sa aiba constructie pe ea ?
Mi-ar prinde bine un sfat, macar sa stiu de unde sa incep... ( Sau daca merita sa cumpar gradina )