avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa cumpar o gradina a unei case, pentru a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa cumpar o gradina a unei case, pentru a construi o casa ? Ce ar trebui sa iau in calcul

Doresc sa achizitionez in Timisoara, gradina unei case de aprox 200 mp pentru a construi in viitor o casa acolo. Este vorba despre o casa la curte comuna cu 4 apartamente. Casa pe care as construi-o, ar fi al 5-lea apartament? Ce ar trebui sa iau in considerare ? Legislatia da voie ca un teren de gradina sa aiba constructie pe ea ?
Mi-ar prinde bine un sfat, macar sa stiu de unde sa incep... ( Sau daca merita sa cumpar gradina )
Cel mai recent răspuns: Alexandru Ardeleanu , Consilier juridic 18:36, 28 Ianuarie 2015
Din moment ce nu construiti pe amplasamentul casei existente (ex. adaugati un etaj) constructia va fi una separata. Pentru a nu da bani pe un teren pe care nu se poate construi primul demers care trebuie efectuat este obtinerea unui certificat de urbanism de la primaria mun. Timisoara.
ART. 6
(1) Certificatul de urbanism este actul de informare prin care autorităţile prevăzute la art. 4:
a) fac cunoscute solicitantului informaţiile privind regimul juridic, economic şi tehnic al terenurilor şi construcţiilor existente la data solicitării, în conformitate cu prevederile planurilor urbanistice şi ale regulamentelor aferente acestora ori ale planurilor de amenajare a teritoriului, după caz, avizate şi aprobate potrivit legii;
b) stabilesc cerinţele urbanistice care urmează să fie îndeplinite în funcţie de specificul amplasamentului;
c) stabilesc lista cuprinzând avizele/acordurile necesare în vederea autorizării;
d) încunoştinţează investitorul/solicitantul cu privire la obligaţia de a contacta autoritatea competentă pentru protecţia mediului, în scopul obţinerii punctului de vedere şi, după caz, al actului administrativ al acesteia, necesare în vederea autorizării

Pentru solicitarea cert. urb. este necesara justificarea unui interes, pe care deocamdata, neproprietar fiind, nu il aveti. Il puteti ruga pe proprietar sa faca acest demers sau sa va imputerniceasca pe dvs (notarial) sa faceti demersurile pt obtinerea cert.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire casa horiabg horiabg Buna ziua, Undeva in cartierul 23August voi mosteni impreuna cu o matusa , de la bunici, 2 loturi de 250mp si respectiv 300mp. loturile sunt lipite si ... (vezi toată discuția)
Acte reparare casa dfgj dfgj Dupa eliberarea certificatului de urbanism, mai este nevoie de alte acte in vederea repararii si extinderii unei case batranesti ? multumesc. (vezi toată discuția)
Ajutor ! vecinul nu imi da acordul sa construim casele lipite desi certificatul de urbanism imi cere asta !!! Gina _A Gina _A Avem si noi o problema cu vecinul. Am achizitionat un lot dintr-un teren proaspat trecut in intravilan si nu sunt constructii pe el. Am cumparat un lot de 260 ... (vezi toată discuția)