Undeva in cartierul 23August voi mosteni impreuna cu o matusa , de la bunici, 2 loturi de 250mp si respectiv 300mp. loturile sunt lipite si momentan sunt folosite ca o singura gradina , aproximativ patrata. Au ramas separate doar in acte.
Pe sub un colt destul de mic al lotului de 250mp (care are o singura latura la strada) trece metroul si are o casa parter mica, construita pe el momentan. In urma constructiilor de la metrou din anii 90 , casa a fost afectata fiind refacuta. Celalalt lot nu are nici o problema din cate stiu eu si este pe colt, avand deschidere la 2 strazi, deasemenea fiind aproximativ patrat.
In urma mostenirii cele 2 loturi vor trebuie impartite intre mine si matusa mea. Mentionez ca eu doresc sa-mi fac o casa pe lotul de 300mp dar inainte de a incepe discutiile cu matusa vreau sa stiu cum pot afla ce pot construi pe acel teren. (mai ales ca exista si metrou pe dedesubtul lotului de 250mp, deci destul de aproape)
Planul meu era sa-i las ei terenul mai mic dar cu casa si eu sa iau lotul de 300mp.
Care este primul pas pe care sa-l fac ? momentan n-o sa ma apuc de casa, dar vreau sa am o baza de informatii pe marginea careia sa port tratativele cu matusa. Este neaparat nevoie de un certificat de urbanism ? se poat afla aceleasi informatii care ma intereseaza si fara a scoate acest certificat ?
multumesc anticipat si sper ca am fost destul de clar.
H.
Un certificat de urbanism de informare va oferi informatiile de care aveti nevoie. Neoficial se poate doar daca aveti relatii la urbanism, dar "ce-i in mana nu-i minciuna"...
Daca doriti un document oficial care sa va informeze cu privire la cerintele urbanistice care trebuiesc indeplinite in functie de specificul amplasamentului, precum si alte conditii de natura tehnica, juridica si economica, atunci va trebui sa solicitati emiterea unui CU, dupa cum bine ati intuit.
LEGE Nr. 50 din 29 iulie 1991 *** Republicată
privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii
Art. 6
(1) Certificatul de urbanism este actul de informare prin care ...............: a) fac cunoscute solicitantului informaţiile privind regimul juridic, economic şi tehnic al terenurilor şi construcţiilor existente la data solicitării, în conformitate cu prevederile planurilor urbanistice şi ale regulamentelor aferente acestora ori ale planurilor de amenajare a teritoriului, după caz, avizate şi aprobate potrivit legii; b) stabilesc cerinţele urbanistice care urmează să fie îndeplinite în funcţie de specificul amplasamentului; c) stabilesc lista cuprinzând avizele/acordurile necesare în vederea autorizării; d) încunoştinţează investitorul/solicitantul cu privire la obligaţia de a contacta autoritatea competentă pentru protecţia mediului, în scopul obţinerii punctului de vedere şi, după caz, al actului administrativ al acesteia, necesare în vederea autorizării.
multumesc pentru raspunsuri.
nu am relatii din pacate.... :)
ma gandeam ca exista si vreo cale putin mai simpla... pentru o situatie de genul unui investitor care vrea sa cumpere un teren undeva... de unde ia el actele de proprietate. speram ca este o informatie publica care se poate elibera mai simplu.
o sa incep sa strang actele.. de unde iau planurile topografice ? (cine mi le face ?)
Multumesc inca o data pt raspunsuri.
H.
Relatii "verbale" despre ce puteti construi pe un anumit teren se ofera fara a avea "relatii'. E doar chestie de amabilitate....de ambele parti. Mie nu mi s-a intamplat sa fiu refuzata vreodata....
Planurile topografice se obtin de la Primaria Capitalei, Oficiul de relatii cu publicul, nou infiintat in Bd. Elisabeta, vav de vechea primarie, langa Cismigiu. Dureaza cca 21 zile si costa 57 lei.
multumesc pentru raspunsuri, maine la prima ora ma duc acolo
cererea pt planurile topografice o pot face eu ?
dar pt CU ? .. sau trebuie sa ma deplasez cu bunicul acolo ?