Sunt proprietara a 4 loturi de teren intravilane neuniforme care sunt lipite unul de altul. Deschiderea este de 15 metri pe trei din aceste loturi (care sunt lungi si inguste), al patrulea lot de 1126 metri nu face parte din deschidere dar este lipit de aceste trei. Eu vreau sa construiesc o casa pe lotul de 1126 metri, dupa cum am inteles eu trebuie sa unific toate aceste patru terenuri ca sa pot sa-mi construiesc casa. Intrebarile mele sunt : Cui trebuie sa ma adresez pentru unificarea acestor loturi de teren? Este mai convenabil din punct de vedere financiar sa fac aceasta unificare inainte de a face proiectul de casa sau in acelasi timp cu proiectul?
Va trebui sa va adresati unui topograf pentru lucrarea de unificare.
Se mai practica varianta in care veti incepe demersurile pentru constructia locuintei (planuri, schite, autorizatii etc) pe terenul cu un anumit nr. topo iar ulterior, cand veti face unificarea, veti cere pastrarea respectivului nr. topo.
Inconvenientul este ca la eliberarea certificatului de urbanism, respectiv autorizatia de constructie, se ataseaza extrasul de carte funciara in original de unde rezulta suprafata in mp pe care se construieste. Iar dupa unificare, aceasta suprafata va fi mai mare -caz in care exista riscul de a reface autorizatiile.
Oricum, incepeti prin a lua legatura cu un topograf.
topograful este cel care se ocupa de partea tehnica adica el face masuratorile si face propunerea de unificare dupa care avizeaza tehnic documentatia si dupa accea trebuie sa mergeti sa obtineti un certificat de urbanism pentru alipire si mai apoi la notar. Notarul este cel care finalizeaza documentatia ca si in cazul dezlipirilor. uneori certificatul de urbanism este solicitat si de topograf depinde de zona.
este mai bine sa faceti unificarea si dupa aceea sa obtineti avizele pentru casa. Nu se pastreaza numarul top pentru ca acum numarul de pe Cf se numeste identificator unic si este bine ca el sa apara pe autorizatie si pe celalalte acte.
Spor la lucru:dance3:
O mare dilema
daniela.ilea
Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa ... (vezi toată discuția)