avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizare constructie pe 2 numere topo
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizare constructie pe 2 numere topo

Am un teren compus din 2 parcele (2 numere topo separate), si vreau sa construiesc un imobil (casa) mai... in mijlocul gradinii :) adica casa ar urma sa fie amplasata pe ambele parcele. Din anumite motive, nu as dori sa fac unirea celor 2 parcele intr-una singura (un singur numar topo) inainte de obtinerea autorizatiei. Cei de la serviciul de urbanism, din primarie, s-au uitat la mine ca la OZN-uri cand i-am intrebat care ar fi procedura legala. Proiectantul mi-a zis ca ar trebui sa se poata, daca dau o declaratie cum ca voi face unirea celor 2 parcele inainte de intabulare.
Care ar fi baza legala in domeniu, si cum as putea argumenta cererea mea catre cei de la urbanism?
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 12:43, 26 Ianuarie 2017
Aveti posibilitatea sa solicitati pentru fiecare parcela , aut. de constructie pe 1/2 din casa respectiva iar constructia sa o considerati un " duplex " dar o sa aveti destule neplaceri cand o sa doriti sa unificati cele doua loturi in unul singur ( daca am inteles eu bine ) .
Nu tin mortis sa unific cele 2 loturi, ia in calcul aceasta operatie pentru ca, din cate am inteles, nu se poate intabula casa daca "sta" pe 2 loturi.
In dimineata asta amn vorbit din nou cu cei de la urbanism, ei sustin ca nu pot sa imi elibereze autorizatie de constructie decat daca casa sta pe un singur lot, si ca singura solutie ar fi sa fac unificarea loturilor inainte de a solicita autorizatia.
Atat autorizarea cat si intabularea unei constructii , care se afla pe 2 loturi de teren , nu se poate . Ori sunt 2 autorizatii , pentru 2 case , ori una singura ... cel mai bine ar fi sa unificati cele 2 loturi si astfel scapati de toate grijile .
Da, se pare ca asta e singura varianta posibila, nu vreau sa apelez la ea din motive de timp (unificare parcele+reobtinere avize+obtinere autorizatie m-ar impinge inspre aprilie-mai cu data posibila de incepere a lucrarilor)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unificare loturi de teren floristiclete floristiclete Sunt proprietara a 4 loturi de teren intravilane neuniforme care sunt lipite unul de altul. Deschiderea este de 15 metri pe trei din aceste loturi (care sunt ... (vezi toată discuția)
Pot construi locuinta la calcan pe un teren mic de numai 120 m? ubrab ubrab Am un teren pe colt, cu iesire pe 2 strazi, de 600 mp, unde este o constructie in partea dinspre una din strazi de 90mp amprenta pe 350mp din teren. Pe ... (vezi toată discuția)
Transferul, transmiterea autorizatiei de construire impreuna cu terenul Se pot transmite drepturile ce decurg din autorizaţia de construire cu proiectul tehnic, certificatul de urbanism in termenul de valabilitate cu menţiunea ... (vezi toată discuția)