avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... acte reparare casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

acte reparare casa

Dupa eliberarea certificatului de urbanism, mai este nevoie de alte acte in vederea repararii si extinderii unei case batranesti ? multumesc.
In baza certificatului de urbanism obtineti autorizatie de constructie.
Alex_Munteanu a scris:

In baza certificatului de urbanism obtineti autorizatie de constructie.


pai asta si intreb, ca un individ fara cunostinte ce sunt, mai trebuie sa obtin si alte acte ? nu-i suficient certif. de urbanism ?
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2012
dfgj, utilizator

Certificatul de urbanism este actul de informare prin care autorităţile publice locale, în conformitate cu prevederile planurilor urbanistice şi ale regulamentelor aferente acestora ori ale planurilor de amenajare a teritoriului, după caz avizate şi aprobate potrivit legii, fac cunoscute solicitantului elementele privind regimul juridic, economic şi tehnic al terenurilor şi construcţiilor existente la data solicitării şi stabilesc cerinţele urbanistice care urmează să fie îndeplinite în funcţie de specificul amplasamnetului, precum şi lista cuprinzând avizele şi acordurile legale, necesare în vederea autorizării.
Certificatul de urbanism se emite in vederea obtinerii autorizatiei execuţiei lucrărilor de construcţii şi a instalaţiilor aferente precum şi pentru autorizarea desfiinţării construcţiilor.
Certificatul de urbanism nu tine loc de autorizatie de constructie si nu confera dreptul de a executa lucrari de constructii.
Acum dvstra aveti nevoie si de autorizatia de constructie.


Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara BaleaGabriela94 BaleaGabriela94 Asi avea si eu o intrebare .....am un teren de vanzare si mi sa cerut Certificatul Urbanistic si de unde pot sa il obtin si in cat timp pot sa il am. Am auzit ... (vezi toată discuția)
Hristos a inviat roler roler Buna ziua am o neclaritatein legatura cu cumpararea unei case cu 3 camere bucatarie/bae cu o suprafata de 200 m patrati masurati reali si 209 mp in acte,si o ... (vezi toată discuția)
Ajutor ! vecinul nu imi da acordul sa construim casele lipite desi certificatul de urbanism imi cere asta !!! Gina _A Gina _A Avem si noi o problema cu vecinul. Am achizitionat un lot dintr-un teren proaspat trecut in intravilan si nu sunt constructii pe el. Am cumparat un lot de 260 ... (vezi toată discuția)