avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hristos a Inviat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hristos a Inviat

Buna ziua am o neclaritatein legatura cu cumpararea unei case cu 3 camere bucatarie/bae cu o suprafata de 200 m patrati masurati reali si 209 mp in acte,si o deschidere de 6,5min acte .intrebarea mea este daca cumpar aceast imobil m-ar opri vreo lege in care sa nu imi permita sa demolez si apoi sa construiesc? pentru ca stiam ca deschiderea la strada trebuie sa fie de cel putin 7 m liniar si suprafata totala de 150 mp.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 21:20, 23 Mai 2011
pt demolat puteti obtine autorizatie. insa ma indoiesc ca veti obtine autorizatie de constructie.
Sunt 2 documente distincte autorizatia de demolat si autorizatia de constructie si certificatul de urbanism ,care se emit in baza noului proiect al edificiului care urmeaza a fi ridicat pe teren
Cereti un Certificat de urbanism pentru care specificati ce doriti.La eliberarea acestuia vi se va spune regimul economic, juridic al imobilului , ce aveti dreptul si ce nu sa construiti.
Certificatul de urbanism se da pt.informare.
Certificatul de urbanism este actul de informare prin care autorităţile publice locale, în conformitate cu prevederile planurilor urbanistice şi ale regulamentelor aferente acestora ori ale planurilor de amenajare a teritoriului, după caz avizate şi aprobate potrivit legii, fac cunoscute solicitantului elementele privind regimul juridic, economic şi tehnic al terenurilor şi construcţiilor existente la data solicitării şi stabilesc cerinţele urbanistice care urmează să fie îndeplinite în funcţie de specificul amplasamnetului, precum şi lista cuprinzând avizele şi acordurile legale, necesare în vederea autorizării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte reparare casa dfgj dfgj Dupa eliberarea certificatului de urbanism, mai este nevoie de alte acte in vederea repararii si extinderii unei case batranesti ? multumesc. (vezi toată discuția)
Pot demola o constructie dupa obtinerea autorizatiei de construire pe locul constructiei vechi? hyundaipet hyundaipet Am o constructie veche si pe acelasi loc vreau sa edific o alta constructie noua. Am obtinut Autorizatia de demolare si in ca nu am demolat-o. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Construire hol casa veche Cristy3107 Cristy3107 Buna seara? Urmeaza sa iau prin mostenire casa bunicilor. 3 camere (vagon) si in fundul curtii este wc-ul. As vrea sa construiesc pe structura de lemn, ... (vezi toată discuția)