avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot fi criteriile de selectie, aprobate de un Consiliu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot fi criteriile de selectie, aprobate de un Consiliu Local, privind atribuirea unui teren in baza legii 15/2003, necunstitutionale ?

Buna ziua,

In urma solicitarii unui teren la Mosnita Noua, langa Timisoara ( dupa plangeri la Prefectura ) mi-a fost luata in considerare cererea, dar mi-a fost respinsa ( nu am avut punctajul necesar ).

Legea 15/ 2003 prevede critarii simple pentru atribuirea unui teren gratuit pentru tinerii pana in 35 de ani. Dar lasa la latitudinea autoritatilor locale, sa stabilireasca criterii suplimentare.

Considerati ca poate fi o forma de discriminare faptul ca:

1. Se acorda punctaj maxim pentru un cont in banca de 6000 Eur ( 15 puncte, fata de 3 puncte daca ai 3 copii.

2. Se acorda punctaj maxim ( 15 puncte ) daca vechimea domiciliului in localitate este de peste 25 de ani.

De ce cade accentul pe situatia financiara si nu pe starea civila ( 4 puncte - pentru casatorie ) studii postuniveristare si eu si sotie ( 0 puncte ) etc.

Credeti ca o plangere impotriva acestor criterii ar fi benefica ? Nu neaparat pentru mine, ci pentru alti tineri care nu au nici o sansa in fata celor bogati si instariti ( care nu au nevoie de terenuri gratis - si le pot cumpara ).

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 17:17, 17 Aprilie 2015
macar merita incercat.
Cu privire la L.15/2003 , ART. 6 - CCR a respins excepția de neconstituționalitate invocată prin DECIZIA 239/2014, iar art. 2 alin. 1 și art.3 a fost abrogat prin L.175/2004 deoarece erau neconstituționale. La acestea de fapt face referire li Decizia CCR 14/2008. Aceste 2 art. ale legii se refereau tocmai la condițiile discriminatorii, și restrictive de retribuire a terenurilor. Prin urmare, așa cum s-a spus anterior , merită încercat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte. MarianMoise MarianMoise Buna ziua, Numele meu este Marian Moise si va scriu in atentia legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte in ... (vezi toată discuția)
Familie vasiliuflorentina vasiliuflorentina sunt casatorita, am un copil de un an si sunt din municipiul tecuci.as dori sa stiu ce acte trebuie pt alocarea unui teren pt casa si daca se mai da.momentan ... (vezi toată discuția)
Drepturi legale pentru tineri casatoriti remusflorentin remusflorentin Doresc sa aflu mai multe detalii despre Drepturile tinerilor casatoriti, privind ajutorul care il poate oferi statul roman (vezi toată discuția)