avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Activitate gogudan

Activitate gogudan

posed un autoturism si as dori sa tractez o remorca mai mare de 750 kg? pot conduce acest ansamblu cu permis categoria B?
Discuție pensie sau ce?
Am fost militar si am trecut in rezerva incepand cu 15.03.2016.In decizia de pesionare care este inregistrata pe 07.04.2016 scrie ca mi s-au acordat dreptul de pensie de la data de 01.04.2016.
Eu ce calitate am avut intre 15.03.2016 si 01.04.2016, si cine trebuie sa ma plateasca? unitatea la care am lucrat sau casa de pensii?
Buna ziua,
In anul 1982 am lucrat 2 luni,in anul 1983 am lucrat 2 luni,in anul 1984 am lucrat 3 luni. Din anul 1985-1988 am urmat cursurile unei scoli militare.Din 1988 si pina in prezent, lucrez in cadrul aceleeasi unitati, considerate grupa a 2 de munca, mai nou conditii speciale.
Din anexa 5 rezulta ca cei nascuti in octombrie 1966 pot iesi la pensie la 57 ani si 6 luni.Corobaorat cu Legea 223/2015 mi se reduce varsta de pensionare cu 13 ani.Acum am 49 ani si 2 luni, vechime efectiva ca si cadru am 27 ani si 4 luni.
Intrebarea mea este daca pot iesi la pensie si daca pot beneficia de prevederile art.20 din anexa 7 a Legii 284/2010.
Mai am si alte drepturi?
P.S. UN coleg a iesit la pensie pentru limita de varsta dar nu a luat nici un ajutor.Nu avea dreptul sau nu l-a primit pentru ca nu l-a cerut:(
sunt cadru militar, si problemele mele se leaga de necunoasterea mea a legislatiei.M-am interesat sa zic asa de orele suplimentare, care mai sunt specificate prin legi: dar problema conditiilor in care se efectueaza orele suplimentare n-am gasit-o sa zic asa nicaieri.Spre exemplu am lucrat in luna februarie 72 ore suplimentare. Am dreptul teoretic la 9 zile recuperare .... dar greu e sa sper asa ceva. Intrebarea mea este: Radiatiile la orele acelea suplimentare cine , unde , cand ,.... as putea lua ceva pe ele?